Un avocat a fost ridicat de DIICOT chiar din sala de judecată

Un avocat din Iaşi a fost ridicat, joi, de procurorii de la DIICOT, chiar din sala de judecată. Avocatul este suspectat că a şantajat o prostituată, în speranţa că o va convinge să-şi schimbe declaraţia într-un dosar de trafic de persoane. Tot joi, procurorii DIICOT l-au ridicat şi pe colegul de birou al avocatului pe motiv că acesta profesa avocatura fără drept.

RomaniaTV.net
07 dec. 2012, 09:48
Un avocat a fost ridicat de DIICOT chiar din sala de judecată

Lucian Manuel Miron, avocat în cadrul Baroului Constituţional, o reprezenta în faţa instanţei de judecată pe Delia Cosug, o tânăra trimisă în judecată pentru trafic de persoane, scrie bzi.ro.

Joi dimineaţă, la Tribunalul Iaşi a avut loc un nou termen de judecată în dosarul de trafic de persoane al celor doi suspecţi. Avocatul a venit şi el în sala de judecată pentru a-şi reprezenta clienta. La un moment dat, procurorul de şedinţă a susţinut că a primit un SMS de la colegii săi de la DIICOT prin care cereau permisiunea instanţei de judecată ca un avocat din sală să meargă la audieri.

În sala de judecată se aflau deja doi ofiţeri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO). Aceştia l-au luat pe avocat şi l-au dus la audieri.

La scurt timp, a fost ridicat şi avocatul Viorel Mihalache, colegul de birou al lui Miron. Mihalache nu avea legătură cu dosarul în care era implicat colegul său, însă procurorii l-ar fi pus sub acuzare pentru ca a exercitat fără drept profesia de avocat. De asemenea, asupra lui există şi suspiciuni de înşelăciune.