Un băiat de 11 ani a strâns, într-un an, 500.000 de lire sterline. Sacrificiul făcut de copil: „În unele nopți am adormit plângând” VIDEO

Un băiat de 11 ani, pe nume Max Woosey, din Marea Britanie a dormit într-un cort, sub cerul liber, pentru a strânge 500.000 de lire pentru un spital.

06 iul. 2021, 22:20

Un băiat

de 11 ani, pe nume Max Woosey, din Marea Britanie a început să doarmă în cort, sub cerul liber, în luna martie a anului trecut, în plină pandemie, pentru a strânge bani pentru spitalul, North Devon Hospice, în care era internat, cu o boală gravă, bunul său prieten. Copilul a demarat o adevărată campanie și oameni din lumea întreagă au donat pentru cauza sa nobilă, astfel că într-un an a reușit să strângă fabuloasa sumă de 500.000 de lire.

Totuși, isprava copilului nu a fost lipsită de sacrificii. Băiatul de 11 ani a povestit cum de multe ori în timpul nopții a îndurat frigul și ploia și a plâns pentru că tot echipamentul din cort era ud din cauza ploii. Max Woosey a folosit în decursul unui an, șapte corturi pentru a-și duce la bun sfârșit campania de donații pentru spital.


„Au existat multe nopți în care adormeam plângând, pentru că era foarte frig, iar din cauza ploii tot echipamentul era ud.”, povestește copilul de 11 ani. Băiatul a mai relatat că a trebuit să se confrunte cu insectele care invadau încontinuu cortul, dar mai ales frigul din lunile de iarnă, care devenise insuportabil.

Copilul a inițiat în luna martie a anului trecut o adevărată campanie, în care s-au implicat 1000 de copii din toată lumea, din Singapore până în America de Nord. Băiatul a strâns atunci bani pe care i-a donat spitalului North Devon Hospice, unde era internat vecinul său, care îi dăruise un cort cu puțin timp înainte să moară în februarie 2020, relatează Daily Mail.

Un băiat de 11 ani și campania „Boicotează-ți patul” pentru ajutorarea copiilor afectați de pandemie

Mama lui Max Woosey a declarat că a fost extrem de surprinsă de succesul pe care l-a avut campania de donații a fiului ei și a mai adăugat că a primit sute de mesaje de susținere. Băiatul a fost emoționat până la lacrimi de impactul pe care l-a  avut proiectul său de strângere de fonduri pentru spital.

În ciuda tuturor dificultăților cu care s-a confrunat, băiatul de 11 ani nu are de gând să se oprească, iar ultima sa campanie de strângere de donații pentru spital, l-a găsit dormind în fața unei grădini zoologice. Scopul acestei campanii, pe care Max a numit-o „Boicotează-ți patul”, este ajutorarea copiilor care au fost afectați de pandemie. Inițiativă încurajează copii din toată luma să doarmă în locuri cât mai neobișnuite pentru a strânge fonduri pentru cei mici care se confruntă cu dificultăți din cauza pandemiei.