Un băiat de nouă ani s-a înecat sub privirile fratelui său mai mic şi ale altui copil

Un băiat în vârstă de nouă ani care plecase să prindă peşte s-a înecat într-o baltă, luni seară, în localitatea buzoiană Luciu, sub privirile a doi copii mai mici, dintre care unul chiar fratele său.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 09:02
Un băiat de nouă ani s-a înecat sub privirile fratelui său mai mic şi ale altui copil

Potrivit primarului comunei Luciu, Mircea Frăţilă, băiatul de nouă ani plecase din sat împreună cu alţi doi copii, între care un frate de-al său mai mic, să prindă peşte de pe canalele şi bălţile din comună. După ce şi-a aruncat plasa prin câteva canale fără a prinde peşte, copilul a ajuns la o baltă unde a crezut că va avea mai mult noroc şi a aruncat plasa în apă.

La un moment dat, băiatul a alunecat şi a căzut în apa adâncă de circa doi metri, fără ca cei doi copii care îl însoţeau, mai mici ca vârstă, să poată interveni pentru salvarea lui.

Prima dată, în zonă a ajuns un cioban care, de asemenea, nu a putut interveni pentru salvarea băiatului, în final, omul sunând la 112.

Pentru scoaterea din apă a cadavrului au intervenit pompierii cu barca pneumatică din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, interveniţia desfăşurându-se pe durata a 40-50 de minute.

Familia din care provine băiatul de nouă ani mort în balta din localitatea Luciu a mai pierdut în trecut doi copii. Potrivit primarului comunei Luciu, Mircea Frăţilă, unul dintre copii a murit la naştere, iar cel de al doilea înecat în somn.

Sursa citată a adăugat că familia din care provine băiatul decedat are grave probleme financiare, fiind beneficiari ai legii venitului minim garantat. Pentru că nu au cu ce-şi îngropa copilul, Primăria din localitate le va oferi un ajutor financiar părinţilor, care au acasă alţi trei copii.