Un băiat de opt ani din Sălaj, violat de un altul de 13 ani

Un băiat de opt ani din localitatea sălăjeană Ratin a fost violat de un altul în vârstă de 13 ani. Părinţii presupusului agresor sunt plecaţi să muncească în străinătate, iar împotriva băiatului nu pot fi luate măsuri deorece are sub 14 ani.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 13:57
Un băiat de opt ani din Sălaj, violat de un altul de 13 ani

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat, miercuri, că un băiat în vârstă de opt ani, din localitatea Ratin, a fost abuzat sexual de un băiat de 13 ani, din acelaşi sat, însă, deşi poliţiştii au început o anchetă în acest caz, agresorul nu va răspunde penal, întrucât legea nu prevede aplicarea pedepselor pentru minorii sub vârsta de 14 ani.

„Un băiat de opt ani, din localitatea Ratin, a fost abuzat sexual de un băiat de 13 ani, din acelaşi sat. Cazul ne-a fost sesizat de părinţii copilului abuzat, iar acesta a fost supus unei expertize medico-legale, constatându-se, la examinarea primară, că a fost violat. În acest caz, poliţiştii au început astăzi (miercuri – n.r.) cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, însă, conform Codului Penal, minorii cu vârste sub 14 ani nu răspund penal pentru săvârşirea de infracţiuni”, a spus Tincuţa Dumuţa.

Potrivit acesteia, primele cercetări efectuate în acest caz au relevat că băiatul de opt ani a fost ademenit de minorul de 13 ani în locuinţa acestuia din urmă, care era singur acasă, unde a fost forţat să întreţină un raport sexual anal.

Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, Violeta Milaş, a declarat, miercuri, că, întrucât agresorul are sub 14 ani, „în acest caz nu se poate face aproape nimic”, dar că s-a început de urgenţă consilierea psihologică a copilului abuzat.

„Este un caz tragic, dar în care nu se poate face aproape nimic din cauză că agresorul are sub 14 ani. S-a demarat o anchetă, dar cel mai probabil se va dispune neînceperea urmăririi penale. Tot ce am putut face noi a fost să începem de urgenţă consilierea psihologică a copilului abuzat. Sper din tot sufletul să îşi revină în urma acestei traume şi să fie bine”, a declarat Violeta Milaş.

Potrivit directorului DGASPC Sălaj, părinţii minorului agresor sunt plecaţi la muncă în străinătate, el fiind lăsat în grija bunicilor.

„Cu toate acestea, însă, din discuţiile avute cu mama copilului abuzat, am înţeles că băiatul de 13 ani nu ar sta cu bunicii, ci ar locui singur, în locuinţa părinţilor săi. Rămâne să cercetăm amănunţit aceste aspecte”, a declarat directorul DGASPC Sălaj.