Un băiat din India are 25 de degete FOTO

Un băiat din India are 25 de degete - 13 la mâini şi 12 la picioare, însă părinţii săi nu doresc să îl opereze deoarece copilul a devenit faimos în ţara sa natală.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 15:29
Un băiat din India are 25 de degete FOTO

Arpan Saxena din Bhopal, India, suferă de două boli genetice rare denumit Polidactilie – din cauza căreia apar mai multe degete decât în mod normal – şi Sindactilie – ce cauzează lipirea degetelor.

Arpan, care are 13 degete la mâini şi 12 la picioare, este celebrul în Bhopal, unde fotografia sa apare pe zidurile din oraş.

Îmi place când oamenii vin să mă vadă şi să îmi facă fotografii. Singurul lucru care nu îmi place este că nu pot merge prea mult, întrucât picioarele mele nu încap în pantofi„, a spus Arpan.

Tatăl său, Anil Saxena, în vârstă de 35 de ani, a povestit că băieţelul s-a născut cu 26 de degete, însă a pierdut unul când avea doi ani. „S-a rănit la unul din degete şi a căzut”, spune Anil.

Mama lui Arpan, Tanu, în vârstă de 30 de ani, spune că nu îl vor duce pe băiat să facă operaţii, deşi mulţi oameni s-au oferit să îi ajute. „Este visul oricărui părinte să fie cunoscut pentru copilul său”, spune ea.

Tatăl său a supravieţuit dezastrului din Bhopal, cel mai mare accident industrial din istorie, la o fabrică de pesticide, în 1984. Cel puţin 15.000 de oameni au murit în câteva zile, iar efectele emisiei de gaze toxice continuă până în ziua de azi. În Bhopal se nasc şi acum mulţi copii cu defecte din naştere, iar oamenii se îmbolnăvesc mai multe decât în alte părţi de cancer şi alte boli cronice.

Deşi Arpan are mai multe degete decât în mod normal, nu el este deţinătorul recordului. Acesta este un alt indian, Akshat Saxena, un băiat de doi ani născut cu 34 de degete.

Vezi aici mai multe fotografii.