Un băieţel de 2 ani i-a uimit pe medici cu boala lui extrem de rară. Nu se ştie încă de ce suferă

Aidan Jackoviak Smith s-a născut prematur şi i-a pus pe medici în dificultate, specialiştii rămânând uimiţi de boala lui foarte rară, ce nu a putut fi diagnosticată. Băiatului i-a crescut o umflătură la cap care l-a desfigurat şi i-a afectat şi creierul.

RomaniaTV.net
05 iul. 2013, 13:00
Un băieţel de 2 ani i-a uimit pe medici cu boala lui extrem de rară. Nu se ştie încă de ce suferă

Aidan Jackoviak Smith este un băieţel din Marea Britanie, de 2 ani, s-a născut prematur (cu două luni înainte de termen) şi când împlinise numai 3 săptămâni, începuse să aibă ameţeli şi un fel de agonie care i-a afectat creierul.

Medicii nu au reuşit însă să îi stabilească precis un diagnostic, băiatul fiind bănuit că suferă de Sindromul CLOVES, o boală rară care afectează vasele sanguine, pielea şi coloana vertebrală, scrie Daily Mail.

În urma bolii, băiatului i s-a deformat faţa îngrozitor şi arată ca un monstru. În plus, el ar putea să nu poată să vorbească şi să meargă niciodată din cauza bolii sale încă neidentificată cu exactitate.

Invitată la emisiune Good Morning, mama băieţelului, Vikki, în vârstă de 40 de ani, a povestit că, la început, medicii i-au spus că Aidan ar suferi de Sindromul Proteus, o boală genetică de care suferă John Merrick, supranumit „Omul Elefant”, scrie Daily Mail.

Medicii i-au pus apoi, dar cu rezervă, diagnosticul Sindromul CLOVES, care este tot o boală genetică. Aidan s-a născut cu o umflătură pe faţă, o alta pe spate şi a treia, la un picior.