Un băieţel de 5 ani din Maramureş s-a înecat cu o jucărie primită cadou. A murit chiar de ziua lui

Un băieţel de 5 ani din Maramureş s-a înecat cu o jucărie primită cadou. Totul s-a întâmplat miercuri în localitatea Repedea, chiar în ziua în care copilul împlinea cinci ani. Era acasă cu familia şi își serba ziua de naștere. Într-o secundă de neatenție a înghițit o rotiță de jucărie pe care a găsit-o într-un ou de ciocolată.

06 feb. 2021, 14:47
Un băieţel de 5 ani din Maramureş s-a înecat cu o jucărie primită cadou. A murit chiar de ziua lui
Un băieţel de 5 ani din Maramureş s-a înecat cu o jucărie primită cadou.

Un băieţel de 5 ani din Maramureş s-a înecat cu o jucărie primită cadou. A făcut stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat.

Copilul a băgat în gură o rotiţă de la jucăria dezasamblată pe care a găsit-o în respectivul ou su surprize. Au fost suficiente doar câteva secunde ca micuțul să nu mai poată respira.

Citeşte şi: Cazul bebeluşului mort din Suceava, în presa internaţională: „Biserica Ortodoxă din România se confruntă cu o presiune uriaşă”

Părinții nu au știut ce să facă și au apelat serviciul de urgență 112. Au ajuns medicii la fața locului, l-au resuscitat, l-au dus la un centru de permanență din zonă și apoi la spitalul de urgență, însă nici acolo medicii nu au mai putut să facă mare lucru pentru băiat, pentru că acesta a intrat în stop cardio-respirator și a decedat.

În acest moment, cercetările continuă. A fost deschis dosar penal în rem.

Un băieţel de 5 ani din Maramureş s-a înecat cu o jucărie

În zilele următoare, Vasile Vlaşin, prin Asociaţia Părinţi Salvatori, va fi prezent în comuna Repedea pentru a susţine un curs de prim-ajutor intitlulat ”Părinţi salvatori”.

Comuna Repedea din județul Maramureș este în doliu. Seara aceasta e seară de priveghi… Un băiețel de 5 ani S-A ÎNECAT cu o rotiță de la o jucărie dintr-un ou cu surprize, chiar de ziua lui, în timp ce își aștepta invitații… Nu trebuie să trăiești cu panică, dar crede-mă că asta se poate întâmpla oricui. Oricând. Oriunde.

Tu știi cum să acționezi corect că să salvezi viața cuiva care se îneacă sau suferă un infarct / stop cardio-respirator? Sau crezi că ȚIE NU ȚI SE POATE ÎNTÂMPLA? Pentru că o persoană (și un copilaș, în special) SE POATE ÎNECA ORICÂND, nu doar la botez, precum în cazul bebelușului de la Suceava sau cu o piesă de mașinuță precum băiețelul din Repedea …
– Se poate îneca cu lapte de la sân, apă sau ceai…
– Se poate îneca cu salivă sau vomă…
– Se poate îneca cu orice obiect mic pe care îl bagă în gură…
– Se poate îneca cu mâncare, precum #Lucaiubit, îngerașul meu…

De asemenea… STOPUL CARDIO-RESPIRATOR poate interveni (în special la adulți) ca urmare a unor afecțiuni cardiace – de cele mai multe ori fără antecedente medicale! Pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată: „Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?!”, am fost rugat să merg la REPEDEA, Marți 09 Februarie ca să susțin cursul #PărințiSalvatori…„, a scris Vasile Vlașin, pe Facebook.

😥 Comuna Repedea din județul Maramureș este în doliu. Seara aceasta e seară de priveghi…

😥 Un băiețel de 5 ani S-A…

Publicată de Vasile Vlaşin pe Vineri, 5 februarie 2021