Un bărbat a fost amendat cu 20.000 de lei pentru că nu avea declaraţie. Motivul halucinant: „Mă duc la un prieten să beau o bere”

Poliţiştii din Blaj au amendat un bărbat, revenit acasă dintr-un centru de carantină, cu 20.000 de lei pentru că nu avea decaraţie pe propria răspundere. 

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 10:53
Un bărbat a fost amendat cu 20.000 de lei pentru că nu avea declaraţie. Motivul halucinant: „Mă duc la un prieten să beau o bere”

Cetăţenii invocă diverse motive pentru a nu sta acasă, aşa cum le recomandă autorităţiile. Este şi cazul unui bărbat de 30 de ani din Blaj, reîntors nu de mult timp acasă, dintr-un centru de carantină. 

Potrivit Jandarmeriei Alba au declarat că scuza bărbatului a fost „mă duc la un prieten să beau o bere”. Nu deţinea declaraţia pe proprie răspundere aşa cum era normal, pentru a justifica orice deplasare în afara locuinţei/gospodăriei, iar echipajul mixt format din jandarmi şi poliţişti i-a cerut documentele de identitate.

Citeşte şi: DECLARAŢIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE, ultima variantă. Atenţie la aceste detalii pentru a evita amenzi de 2000 de lei!

În acel moment bărbatul a devenit recalcitrant şi neliniştit pentru că a fost oprit de către echipaj şi a început să se manifeste foarte violent faţă de forţele de ordine.

Persoana a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 de lei. Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt cuprinse între 2.000 şi 20.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 10.000 şi 70.000 de lei.