Un bărbat a fost amendat pentru că arunca cu bani în trecători

Scene incredibile s-au petrecut la Iaşi. Un bărbat a fost amendat de poliţişti pentru că arunca cu monede în trecători, adresându-le injurii și expresii jignitoare. Într-o singură zi, poliţiştii locali din Iaşi au întocmit 106 procese-verbale de contravenție, aplicând amenzi în valoare totală de 18.605 lei.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 04:58
Un bărbat a fost amendat pentru că arunca cu bani în trecători

Poliţiştii din Iaşi au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Printre cei sancţionaţi a fost şi un bărbat care a fost surprins în timp ce arunca cu monede în trecătorii din zona Piaţa Unirii. Acesta a primit o amendă în valoare de 1000 de lei. 

De asemenea, oamenii legii au depistat în trafic un şofer fără permis de conducere. În cazul acestuia, cercetările continuă în cadrul secției de poliție. Un alt ieşean a avut o soartă similară după ce a recunoscut că a condus un autoturism cu toate că figura în baza de date a oamenilor legii cu permisul de conducere suspendat.

La rândul lor, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au sancționat conform O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, cu suma de 1.000 lei, SC N. E. SRL., cu sediul în Iași, reprezentată de D.A., care la controlul efectuat la punctul de lucru al societății, nu deținea autorizație de funcționare eliberată de Primăria Municipiului Iaș

Într-o singură zi au fost întocmite 106 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 18.605 lei. Astfel au fost întocmite 29 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 30 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, 37 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași, 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi un proces verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Citeşte şi Purtarea măştii pe stradă, obligatorie în Iaşi. Măsura a fost prelungită până pe 31 august