Viiturile continuă să facă victime: Un bărbat din Iaşi a fost luat de ape

Un bărbat din localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, a murit miercuri seară, luat fiind de o viitură în timp ce traversa un podeţ, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

12 iun. 2013, 15:25
Viiturile continuă să facă victime: Un bărbat din Iaşi a fost luat de ape

Din cauza ploii abundente, pe pârâul din sat s-a produs o viitură, bărbatul în vârstă de 65 de ani fiind luat de apa care a ieşit din matcă în momentul în care traversa un podeţ, informează Agerpres.

Deşi consătenii care au văzut întreaga scenă au sărit să-l ajute, echipajul SMURD care a sosit la faţa locului nu a reuşit să-l resuscite.

Aceasta este cea de-a treia persoană care a decedat în judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore din cauza ploii abundente. Marţi seară, un bărbat în vârstă de 80 de ani şi nepotul acestuia, în vârstă de de 3 ani, au fost luaţi de viitură, în timp ce se aflau în poarta gospodăriei. Cadavrul bătrânului a fost găsit la scurt timp, iar cel al copilul a fost descoperit în această după amiază, în grădina unui localnic, care se află la un kilometru distanţă de locul dispariţiei.

De asemenea, în această după-amiază s-au înregistrat precipitaţiile de peste 40 de litri/metrul pătrat, iar în localităţile Grajduri, Mogoşeşti, Dancu şi Holboca, toate aflate în apropierea municipiului reşedinţă, a plouat cu grindină.

Ploi abundente s-au înregistrat în comuna Răducăneni. Totodată, ploile au inundat mai multe străzi şi două case din cartierul ieşean Păcurari. În municipiul Iaşi au fost semnalate căderi de tensiune şi întreruperi la energia electrică.