Bărbat, atacat de urs în Harghita. Victima este în stare gravă

Un tânăr de 20 de ani a fost atacat de un urs, în judeţul Harghita, informează România TV. Bărbatul a fost grav rănit în urma atacului şi a fost transportat la spital. Ursul este în continuare în libertate.

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 08:15
Bărbat, atacat de urs în Harghita. Victima este în stare gravă

Tânărul de 20 de ani, din judeţul Harghita, atacat de urs, a fost transportat de urgenţă la spital de medicii de la ambulanţă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat, vineri, că un cioban a sunat la 112, solicitând ajutor întrucât a fost atacat de un urs.

Astfel, la stâna din apropierea localităţii Plăieşii de Jos s-a deplasat o ambulanţă. Întrucât stâna se află pe munte, personalul medical a fost nevoit să meargă un kilometru pe jos pentru a ajunge la victimă. Ciobanul a suferit leziuni la picioare, realatează Mediafax.

De asemenea, s-a cerut sprijinul jandarmilor pentru a asigura paza personalului medical, întrucât ursul se află încă în zonă.

La intervenţie s-au deplasat şapte jandarmi care îi vor ajuta pe medici să îl transporte pe cioban la ambulanţă, acesta fiind dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Bărbatul păştea oile într-o zonă împădurită, de munte, departe de case. În această zonă nu au mai avut loc alte atacuri ale urşilor.