Un bărbat a fost sfâşiat de urşi la o partidă de vânătoare

Echipajele medicale au fost solicitate la fața locului pentru a-l transporta la o unitate medicală însă din ceea ce declară martorii șansele de supraviețuire sunt extrem de mici.

17 oct. 2021, 12:42
Un bărbat a fost sfâşiat de urşi la o partidă de vânătoare

Un bărbat din Neamț a fost sfâșiat de trei urși, duminică dimineață. Acesta se afla la o partidă legală de vânătoare pe Fondul 33 – Gârcina/Almaș, când s-a întâlnit cu sălbăticiunile.

Incidentul sângeros s-a petrecut extrem de repede, sub privirile șocate celorlați vânători, care spun că victima este un armurier în vârstă de 63 de ani, considerat trăgător de elit, scrie ziarpiatraneamt.ro

La fața locului au ajuns de urgență mai multe echipajele medicale. Victima a fost transportată la o unitate medicală aporpiată, însă medicii spun că a suferit leziuni severe și îi dau șansele de supraviețuire extrem de mici. Se pare că victima ar avea răni în zona capului, feței, antebraț și coapsă.

Cinci urşi bruni urmează să fie împuşcaţi. Ministrul Mediului a aprobat ordinul
Tanczos Barna: Toate statele unde există an de an estimarea populaţiei de urs renunţă încet-încet la relocare şi caută măsuri preventive de intervenţie, inclusiv prin cote / Ministrul consideră că, în primăvară, trebuie luată ”o decizie tranşantă”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, recent, că toate statele membre ale Uniunii Europene unde există an de an estimarea populaţiei de urs renunţă încet-încet la relocare şi caută măsuri preventive de intervenţie, inclusiv prin cote. Ministrul crede că problema urşilor a fost scăpată de sub control şi, după o estimare a numărului de exemplare din ţara noastră, în primăvară trebuie luată ”o decizie tranşantă”.

Primarii din Prahova cer simplificarea procedurii de împuşcare a urşilor. Edilii vor eliminarea celebrului dosar cu şină

”Toate statele membre unde există an de an estimarea populaţiei de urşi renunţă încet-încet la relocare şi caută măsuri preventive de intervenţie, inclusiv prin cote. Aşa se face şi în Suedia, în Finlanda, Slovenia, Slovacia, exact acele ţări date ca exemplu de anumite ONG. Controlează numărul de exemplare prin intervenţia umană”, a declarat, joi seară, la B 1TV, ministrul Mediului.

Tanczos Barna  a precizat că ”România a pierdut ani buni în estimarea populaţiei, trebuie să recuperăm acest timp”.
Ministrul consideră că problema urşilor a fost scăpată de sub control fiind sesizate tot mai multe exemplare şi tot mai multe atacuri asupra oamenilor şi gospodăriilor.  Tanczos Barna anunţă că, în primăvară, trebuie făcută neapărat o estimare a populaţiei pentru a lua ”o decizie tranşantă”.