Alertă la Parlament! Un bărbat a încercat să intre în instituție după ce a sărit gardul. Cum şi-a explicat gestul în faţa poliţiştilor

Un tănăr de 25 de ani din zona Moldovei, care sosise de căteva zile în Bucureşti, a sărit gardul la Palatul Parlamentului, fiind prins de jandarmi. El le-a spus că voia să viziteze clădirea şi a fost amendat cu 500 de lei.

01 mart. 2024, 11:10
Alertă la Parlament! Un bărbat a încercat să intre în instituție după ce a sărit gardul. Cum şi-a explicat gestul în faţa poliţiştilor

Un tânăr de 25 de ani a sărit gardul din zona Pieţei Constituţiei şi a fost prins de către jandarmi. Tânărul, din zona Moldovei, venise în Capitală de 2-3 zile şi voia să viziteze Palatul Parlamentului.

A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru încărcarea prevederilor art. 2, pct. 13 din Legea 61/1991 – „pătrunderea în obiectiv cu încălcarea normelor legale de acces”.

Bărbatul nu a explicat poliţiştilor de ce nu a ales o cale normală de intrare, care presupune și un filtru de securitate.

În urmă cu trei ani, în decembrie 2021, un irlandez a reuşit să intre noaptea în Palatul Parlamentului şi să se plimbe zeci de minute.

Acesta a reușit să se apropie de camera cu armament păzită de SPP. Este încăperea în care forțele de ordine care păzesc parlamentul își lasă armele, după ce ies din schimb.

Irlandezul ar fi consumat, pe lângă băuturi alcoolice, și droguri. Imediat după ce a fost reținut a fost testat cu DrugTestul și a ieșit pozitiv la consumul de cocaină.

Citeşte şi: Un pacient periculos a evadat din spitalul de psihiatrie de la Săpoca. UPDATE: Bărbatul a fost prins într-o casă părăsită din apropierea spitalului