Un bărbat a leşinat în stradă la protestul pensionarilor din faţa Guvernului VIDEO

Câteva sute de pensionari au protestat marţi în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de anunţul îngheţării pensiilor şi în 2012, spunând că nu mai pot supravieţui cu banii actuali şi cerându-le guvernanţilor "să nu le grăbească sfârşitul".

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 09:33

În Piaţa Victoriei au fost prezenţi aproximativ 500 de pensionari nemulţumiţi de anunţul îngheţării pensiilor şi în 2012, potrivit Mediafax. Oamenii au strigat „Jos Băsescu” şi „Demisia” şi au avut pancarte pe care scria „Nu îngropaţi de vii pensionarii”, „Genocid în portocaliu”, „Pentru pensionari doar umilinţă?!”, „Voi – viaţă fericită, noi – bătrâneţe chinuită”, „Nu ne luaţi dreptul la viaţă”, „Guvernanţi mincinoşi, plecaţi voi, să nu murim noi”.

„Pensionarii, al căror nivel de trai, pentru milioane dintre ei, se află la limita subzistenţei, iar iarna care vine – din cauza creşterii cheltuielilor la utilităţi – va scădea şi mai mult, protestează în principal faţă de hotărârea Guvernului de a îngheţa, pentru al treilea an consecutiv, pensiile la nivelul amputat din octombrie 2009”, a spus preşedintele FNSPR, Preda Nedelcu.

O delegaţie a pensionarilor a cerut să fie primită de premier pentru a-i prezenta revendicările.

Un bărbat de peste 80 de ani a leşinat în mijlocul protestatarilor. O ambulanţă a sosit imediat în Piaţa Victoriei, iar medicii i-au acordat primul ajutor. Pensionarul a fost transportat la spital.

Bărbatul este din Bârlad. Se pare că el se simţea rău încă de dimineaţă, iar frigul de afară i-a agravat starea.

Şi profesorii au ieşit marţi în stradă. Peste 200 de cadre didactice din toată ţara au pichetat sediul Ministerului Educaţiei din Bucureşti, cerând în principal alocarea unui procent de 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru învăţământ.


loading...