Un bărbat a murit de COVID în aşteptarea unui pat la ATI: Doctorii ne spuseseră că nu-i o problemă mare!

Explozia cazurilor de coronavirus în România trece la un alt nivel. Pentru că mulţi oameni prezintă din ce în ce mai mult forme grave, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt foarte puţine, o nouă criză apare în sistemul sanitar. Pacienții sunt ținuți pe listele de așteptare, iar autorități dau asigurări că se caută soluții.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 17:53
Un bărbat a murit de COVID în aşteptarea unui pat la ATI: Doctorii ne spuseseră că nu-i o problemă mare!

Cornel Suciu este una dintre victimele neputinţei autorităţilor. Bărbatul, de 65 de ani din Mediaș, a murit așteptând eliberarea unui pat ATI care i-ar fi dat șanse să supravieţuiască. Băiatul lui spune că medicii i-au transmis încă de miercuri că au făcut cerere pentru a găsi un loc disponibil într-un spital cu secție ATI destinată bolnavilor COVID.

„Au văzut că saturația de oxigen în sânge e de 70% și au zis că încă nu-i o problemă mare – astea au fost cuvintele lor – dar că n-ar vrea să scadă mai jos, fiindcă n-au cu ce-l întuba acolo. Doctorii ne-au spus că au făcut cerere pentru transfer și că ne vor suna când vor găsi un loc liber undeva“, a spus Florin Suciu, pentru Recorder.

Raed Arafat a spus că pacientul de la Mediaș a primit îngrijirea medicală corespunzătoare în așteptarea unui transfer: „A primit îngrijire medicală, am vorbit cu medicul ATI de acolo, care a spus că a fost la el, a avut ventilare non-invazivă și s-a căutat un loc în sistem. Procedura este că noi, Centrul, căutăm locuri în apropiere și dacă nu găsim se caută în altă parte. La Sibiu nu erau locuri, iar vineri dimineața s-a găsit un loc la Pașcani. Nu știu de ce nu a mai ajuns acolo“.