Un bărbat a MURIT de MALARIE la spitalul „Victor Babeş” din Capitală

Bărbatul din Constanţa, internat cu malarie la spitalul "Victor Babeş" din Capitală a murit. Este vorba despre un marinar care a fost plecat în Coasta de Fildeş. Un alt bărbat este în stare gravă internat în aceeaşi unitate medicală, sub tratament, informează România TV.

08 iul. 2015, 09:13
Un bărbat a MURIT de MALARIE la spitalul „Victor Babeş” din Capitală

Marinarul care a ajuns marţi la Spitalul de Infecţioase Constanţa, şi pe care medicii l-au trimis de urgenţă la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti, a murit, miercuri, din cauza complicaţiilor.

„Pacientul care s-a prezentat ieri (marţi n.r.) la camera de gardă şi a fost diagnosticat cu malarie a fost trimis către un spital din capitală unde astăzi (miercuri n.r.) a decedat. Atragem atenţia tuturor celor care călătoresc în zonele cu risc endemic să nu mai fie atât de inconştienţi şi să îşi facă tratamentul profilactic cu cel puţin două săptămâni înainte. Acest tratament se poate realiza şi recomanda de către medicii din centrul medical destinat navigatorilor, care se află în Poarta 1”, a declarat, pentru „Cuget Liber„, dr. Stela Halichidis, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Marţi, un alt pacient a fost adus de la Bacău la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti, după ce familia sa a alertat medicii. El a fost adus aproape în stare de comă în Capitală şi se află internat la spital.

Citeşte şi MALARIA ucide jumătate de milion de oameni, în fiecare an