Un bărbat a murit după ce a căzut sub roata unui tractor

Un accident mortal a curmat viața unui bărbat, care a sfârșit sub roțile unui tractor forestier. Accidentul s-a petrecut într-o pădure din apropierea comunei Mălini, miercuri după-amiază, în jurul orei 16.45. Polițiștii care au demarat o anchetă au identificat victima pe drumul forestier Valea Vacii, în preajma tractorului aflându-se un bărbat de 62 de ani din comuna Baia, șoferul tractorului forestier.

24 nov. 2017, 12:14
Un bărbat a murit după ce a căzut sub roata unui tractor

Cercetările au arătat faptul că șoferul, în vârstă de 62 de ani, plecase în acea zi să repare tractorul de tip forestier, luându-l cu el pentru ajutor și pe un bărbat în vârstă tot de 62 de ani din comuna Mălini, scrie monitorulsv.ro.

Citeşte şi Un bărbat, mort în accident de maşină, după o partidă de vânătoare

După reparație, în jurul orei 16.00, șoferul a pornit tractorul și a început a-l testa pe drumul forestier, în timp ce ajutorul său i-a spus că pleacă în pădure să verifice dacă nu au fost furați brazi de pe o suprafață. Cei doi s-au întâlnit apoi într-o poiană a pădurii, după care șoferul a plecat cu tractorul, lăsându-l pe bărbatul din Mălini în urmă. La un moment dat însă, după câteva sute de metri, a simțit cum roata din spate a trecut peste ceva și a săltat tractorul.

Cel de la volan a oprit și când s-a dat jos din vehicul, l-a văzut pe ajutorul său strivit în zona capului de roata tractorului. În urma cercetărilor polițiștii au constatat că cel mai probabil bărbatul care îl ajutase pe șofer la reparații s-a urcat din mers în partea din spate a tractorului, de unde s-a dezechilibrat la un moment dat și a căzut sub roata acestuia.

Citeşte şi Modificări ale Codului penal în privinţa şoferilor şi a circulaţiei pe drumurile publice. Vezi proiectul

Cei doi nu erau angajați ai unei societăți comerciale, accidentul neavând loc în timpul programului de lucru. O necropsie asupra cadavrului bărbatului va stabili cauza exactă a morții acestuia, polițiștii continuând cercetările în cadrul unui dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.