Un bărbat a murit după ce barca în care se afla s-a răsturnat pe un lac din Delta Dunării

Un bărbat a murit, iar un altul a fost salvat, vineri, după ce barca în care se aflau pe un lac din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării s-a răsturnat, cel mai probabil din cauza vântului puternic.

14 nov. 2014, 14:40
Un bărbat a murit după ce barca în care se afla s-a răsturnat pe un lac din Delta Dunării

Cei doi bărbaţi se aflau vineri după-amiază pe lacul Carabail din Delta Dunării, atunci când, cel mai probabil din cauza vântului puternic, barca în care se aflau s-a răsturnat, iar aceştia au căzut în apă, potrivit Agerpres.

Unul dintre ei a reuşit să ajungă pe un plaur (formaţiune din stuf, nn) şi a sunat la numărul unic de urgenţă 112, după ce nu şi-a mai văzut colegul. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de căutare-salvare şi unul al SMURD, dar din păcate cel de-al doilea bărbat a fost găsit mort„, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta, Angela Rotaru.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani care se afla în şoc hipotermic a fost preluat de echipajul SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea pentru îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, Daniela Condrea, a menţionat că în momentul în faţă se fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.

CITEŞTE ŞI: Răzbunare oribilă în Vaslui: Un fost puşcăriaş l-a omorât pe bătrânul care l-a prins la furat