Un bărbat a murit în stradă pentru că salvarea a venit prea târziu

Caz şocant în Gorj. Pentru că ambulanţa a avut nevoie de 45 de minute ca să ajungă la ea, victima unui accident rutier a murit la doar câteva sute de metri de spital. Medicii s-au scuzat spunând că salvarea era la o altă intervenţie.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 06:15
Un bărbat a murit în stradă pentru că salvarea a venit prea târziu

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost lovit de o maşină în localitatea Motru. „Un pieton era căzut pe partea carosabilă, iar conducătorul care se deplasa din direcţia Drobeta Turnu Severin în direcţia Târgu Jiu l-a accidentat”, a declarat comisarul Marius Dan Latu de la Poliţia Rutieră.

Rudele spun că bărbatul ar fi rămas în viaţă dacă ambulanţa ar fi ajuns la timp. În localitate există un singur echipaj de salvare, care se afla la o altă intervenţie.

„45 de minute a durat să vină salvarea. A venit şi a constatat. Nu se poate aşa. Bărbatul se afla la un kilometru distanţă de spital. Şi dacă veneau pe jos şi tot ajungeau”, a spus una din rudele victimei.

„Sunt ture în care nu există decât o ambulanţă pe tură, cu o zonă foarte mare arondată localităţii Motru. Ne pare rău, dar nu este vina noastră că sistemul este aşa cum este”, au spus reprezentanţii Ambulanţei Motru.

Medicii legişti vor stabili din ce cauză a murit bărbatul.