Un bărbat a murit în urma unei explozii produse într-o magazie. Probleme din cauza gazelor şi la Sibiu

Un bărbat a murit, duminică, în urma unei explozii urmate de un incendiu la o magazie în Costineşti. Pompierii urmează să afle care a fost cauza deflagraţiei.

RomaniaTV.net
16 dec. 2018, 11:25
Un bărbat a murit în urma unei explozii produse într-o magazie. Probleme din cauza gazelor şi la Sibiu

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, duminică, în Costineşti după ce s-a produs o explozie urmată de un incendiu la o magazie.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de pompieri şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean.

Cadrele medicale ajunse la faţa locului au constatat că un bărbat de aproximativ 47 de ani a suferit  o amputaţie de antebraţ, având şi glezna zdrobită. Ulterior, el a intrat în stop cardio-respirator, cadrele medicale începând protocolul de resuscitare.

În ciuda eforturilor depuse, bărbatul a fost declarat decedat.

Pompierii  au reuşit să stingă incendiul şi urmează să afle care a fost cauza exploziei.

Şi locatarii unui bloc din Ocna Sibiului, judeţul Sibiului, au sunat, duminică dimineaţă, la 112 şi au anunţat că miroase puternic a gaz. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, medici şi echipele furnizorului de gaz. Cinci persoane, între care trei copii, care au acuzat stare de rău au fost transportate la spital.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Cristina Criveanu, a declarat, duminică dimineaţă, pentru News.ro, că la Ocna Sibiului, pe strada Trecatoarei, a fost sesizat miros de gaz la un bloc.

”Au fost evacuaţi locatarii blocului şi efectuată aerisirea încăperilor. Echipajul de pompieri asigură măsurile de prevenire a incendiilor. Pericolul a fost îndepărtat. Echipa distribuitorului de gaz se află la fata locului şi se efectuează cercetări privind sursa gazului”, a anunţat Cristina Criveanu.

Potrivit acesteia, cinci persoane cu stare de rău au fost transportate de echipajele medicale la spital.

Este vorba despre trei copii – de 4 ani, 12 ani şi 14 ani, dar şi doi adulţi, o femeie şi un bărbat.

După ce s-au făcut măsurători, specialiştii au depistat monoxid de carbon acumulat în apartamentul în care locuiau cele cinci persoane transportate la spital.