Un bărbat a murit la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia, unde se prezentase pentru o durere în gât

Poliţiştii din Alba au declanşat vineri, 24 ianuarie, o anchetă in rem pentru ucidere din culpă în urma unei plângeri formulate de o femeie din Alba care a declarat că soţul său, în vârstă de 37 de ani, a murit joi seara la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia, după ce a fost ţinut prea mult timp în camera de triaj.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 17:01
Un bărbat a murit la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia, unde se prezentase pentru o durere în gât

Bărbatul s-a prezentat joi seară la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Alba Iulia, acuzând o durere în gât care nu i-a trecut nici după ce a luat mai multe pastile, printre care şi un antibiotic. El a ajuns la spital în jurul orei 19:00, însoţit de soţia sa, iar după mai mult de o oră de aşteptare, un medic a preluat cazul.

După încă mai mult de o oră de la preluarea pacientului, unul dintre medicii de gardă a venit şi a anunţat-o pe femeie că soţul ei, în vârstă de doar 37 de ani, a decedat. Femeia a cerut să se efectueze o autopsie, pentru a determina cu exactitate cauza morţii, dar i s-a spus că abia luni se poate efectua procedura.

În aceste condiţii, soţia a depus vineri o plângere la Poliţie, iar acum aşteaptă atât rezultatul autopsiei, cât şi pe cel al anchetei. În acest timp, conducerea spitalului a oferit o primă reacţie, spunând că bărbatul s.a prezentat la spital după mai multe ore de la apariţia primelor simptome şi că protocolul a fost respectat în acest caz.