Scene de coşmar în Poiana Braşov. Un bărbat a murit pe pârtie

Un turist aflat pe pârtia de schi Drumul Roşu a murit, marţi, în urma unei crize de epilepsie. Bărbatul, un tânăr de 36 de ani, a primit primul ajutor de la monitorii de schi, de la salvamontişti, precum şi de la turiştii cu cunoştinţe medicale.

09 mart. 2021, 16:01
Scene de coşmar în Poiana Braşov. Un bărbat a murit pe pârtie

Un bărbat a murit pe pârtia Drumul Roşu. Salvamontiştii spun că turistul de 36 de ani a făcut o criză de epilepsie în timp ce schia.

Victima a fost găsită în stop cardio respirator de salvamontiști, iar monitorii de schi au făcut manevre de resuscitare. În paralel s-a solicitat ajutor medical, însă persoana nu a mai putut fi salvată.

„În jurul orei 11, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost anunțat, cu privire la un turist, care a suferit o criză de epilepsie în timp ce schia pe pârtia Drumul Roșu. Echipa de prim răspuns ajunsă la locul solicitării a găsit o persoană de 36 de ani, în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare în curs, făcute de monitorii de schi. Salvamontiștii au preluat cazul și au cerut sprijin medical avansat. Câțiva turiști, medici, ne-au oferit sprijinul, până când echipajele SAJ și SMURD au fost aduse la locul incidentului. S-au continuat manevre de resuscitare, neîntrerupt, timp de peste o oră, din păcate fără rezultate”, au explicat reprezentanții Salvamont Brașov, conform Ştiripesurse.

Trupul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală.

Citeşte şi: Record de accidentări în Poiana Braşov. Salvamontiştii au avut zeci de intervenţii

La începutul lunii februarie, un bărbat de 47 de ani a murit după ce a căzut din teleschi în stațiunea Harghita Mădăraş. Salvamontiştii prezenţi la faţa locului au încercat imediat să-l resusciteze, însă nu l-au mai putut salva.

Un bărbat din judeţul Iaşi a alunecat din telescaun. Acesta a încercat să se ridice, dar nu a reușit şi a căzut în gol. Salvamontiștii au încercat să-l resuciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa bărbatului. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul. Potrivit primelor informaţii, bărbatul de 47 de ani ar fi suferit un infarct.

Citeşte şi: Tragedie pe pârtie. Un bărbat a murit după ce a căzut din telescaun