Record de accidentări în Poiana Braşov. Salvamontiştii au avut zeci de intervenţii

Record de intervenții pentru salvamontiștii din Poiana Braşov. Au fost alertați să intervină în cazul a 17 incidente. Pentru şase turişti a fost necesară şi intervenţia echipajelor SMURD.

05 feb. 2021, 23:41
Record de accidentări în Poiana Braşov. Salvamontiştii au avut zeci de intervenţii

Record de accidentări în Poiana Braşov. Mai mulţi turişti au cerut ajutorul salvamontiştilor după ce s-au rănit pe pârtiile din staţiunea montană.

„Zi cu număr record de accidentări în Poiana Braşov! Astăzi, 05.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 17 cazuri, în care persoanele s-au accidentat în timp care practicau sporturile de iarnă sau se plimbau în Poiana Braşov şi Masivul Postavaru. Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor şi apoi le-au coborât în siguranţă la baza muntelui. Pentru 6 dintre aceste persoane a fost nevoie şi de intervenţia echipajelor SMURD sau SAJ, care le-au preluat şi transportat la unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare”, au anunţat vineri seară salvamontiştii din Poiana Braşov, conform News.ro.

Citeşte şi: Tragedie pe pârtie. Un bărbat a murit după ce a căzut din telescaun 

Record de accidentări în Poiana Braşov. Recomandările salvamontiştilor

În două dintre cazuri, salvamontiştii spun că a fost vorba despre turişti echipaţi inadecvat, cu încălţări de oraş, care au alunecat şi s-au accidentat în timp ce se plimbau pe traseele din Masivul Postavaru.

”Recomandăm turiştilor care doresc să se plimbe pe traseele montane din zona noastră să se asigure că dispun de echipament adecvat şi să aibă încălţări specifice pentru munte. Totodată, recomandăm schiorilor să manifeste prudenţă şi să reducă considerabil viteză, deoarece există diferenţe mari în consistentă zăpezii de la o zona la altă. În a două parte a zilei, zăpada de suprafaţă începe să se înmoaie din cauza căldurii, fiind înlăturată către margini şi strânsă în galme, de numărul mare de schiori. Stratul de baza care este predominant compus din zăpadă artificială rămâne dur pe tot parcursul zilei, făcându-i pe schiori să treacă de la aceste zone rapide, la cele lente cu zăpadă pufoasă şi grea, care solicită foarte mult articulaţiile genunchilor”, au mai transmis salvamontiştii.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 270 de cazuri, reprezentând 277 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.

 

Citeşte şi: Raed Arafat, avertisment despre redeschiderea şcolilor. „Există un risc de creştere. Un impact probabil o să apară”