Un bărbat a raportat o crimă fictivă pentru ca autorităţile să-i deszăpezească strada

Un bărbat din Ucraina s-a autodenunţat că a comis o "crimă" pentru ca autorităţile să vină să-l ridice de acasă. Acesta le-a pus în vedere poliţiştilor să vină cu un plug de deszăpezire, deoarece strada era sub zăpadă.

16 feb. 2021, 09:33
Un bărbat a raportat o crimă fictivă pentru ca autorităţile să-i deszăpezească strada
Un bărbat a raportat o crimă fictivă pentru ca autorităţile să-i deszăpezească strada. FOTO: gulftoday.ae

Un bărbat a reclamat o crimă fictivă pentru ca autorităţile să-i deszăpezească strada. Bărbatul, din satul Hrîbova Rudnea, nord-vestul Ucrainei, a semnalat un omor fictiv în speranţa că forţele de ordine îi vor curăţa drumul acoperit de zăpadă venind să-l aresteze, informează The Guardian.

A raportat o crimă fictivă pentru ca autorităţile să-i deszăpezească strada

Ucraineanul a telefonat sâmbătă seara la Poliţie anunţând că l-a înjunghiat pe concubinul mamei sale. El a precizat că victima “nu mai dă semne de viaţă”, a explicat Iulia Kovtun, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din localitate. În discuţia telefonică, „criminalul” le-ar fi spus poliţiştilor să vină cu un plug de deszăpezire pentru că “nu este posibil să ajungă la el acasă în alt mod”. În ultimele zile, în regiunea Cernihiv în care se află satul Hrîbova Rudnea, au căzut importante cantităţi de zăpadă şi stratul depus a depăşit 50 de centimetri, potrivit Agerpres.

Citeste si CTP: „Dacă nu eram în UE, de unde un anumit partid a vrut să ne scoată, luam vaccinuri de pe jos acum, ca Ucraina şi Moldova”

Drumul respectiv fusese, însă, deszăpezit de autorităţile locale în cursul dimineţii, însă bărbatul nu era mulţumit de treaba făcută de autorităţi şi spera ca poliţia să finalizeze treaba lucrătorilor de la primărie, a precizat Kovtun.

Sosiţi la bordul unui vehicul capabil să circule pe orice fel de teren, poliţiştii au descoperit că pretinsa victimă era “sănătoasă, în bună stare şi nimeni nu o atacase”. Bărbatul riscă acum o amendă de maximum 3,5 euro pentru apel abuziv, potrivit aceleiaşi surse.

Citeste si Mort tras cu sania prin zăpadă până la cimitir din pricina nămeţilor VIDEO

Căderi record de zăpadă în Ucraina

Vortexul polar care afectează toată Europa a determinat căderi de zăpadă record și în capitala Ucrainei. Zăpada depusă în ultimele zile a făcut viața dificilă locuitorilor din capitală, nu şi a snowboarderilor, care s-au distrat coborând pe o stradă emblematică din centrul orașului.

Este cel mai bun lucru pe care îl pot face astăzi”, a declarat pentru AFP tânăra de 37 de ani, sculptor de profesie, care a schimbat ciocanul și dalta cu echipamentul de snowboarder. Alături de ea, cei doi copii alunecă pe zăpadă care acoperă pavajul acestei străzi lungă de 750 de metri, una dintre cele mai vizitate din Kiev.