Un bărbat care a furat banii bolnavilor de cancer, condamnat la 10 ani de închisoare

Un bărbat care a furat banii strânși pentru tratamentul copiilor bolnavi de cancer ajunge după gratii. Magistrații l-au condamnat definitiv la zece ani și cinci luni de închisoare. Ultimele pe lista escrocului din Oradea au fost mamele unor copii grav bolnavi. Femeile au adunat fonduri pentru a-i trata în spitalele din străinătate și s-au trezit cu conturile goale.

28 mai 2023, 19:35
Un bărbat care a furat banii bolnavilor de cancer, condamnat la 10 ani de închisoare

Marcel Florin Manciu concepea scenarii bine ticluite și se adresa persoanelor vulnerabile, fie bătrâni, fie oameni aflați în situații limită de viață, mame disperate aflate în spital cu copii bolnavi de cancer.

Se recomanda reprezentantul unei societăți private aflate în relații contractuale cu Electrica și mergea din casă în casă cerând taxe abonaților pentru ”mentenanță” sau te miri ce inventa pentru a fi credibil. A primit bani de la zeci, poate sute de persoane credule.

Citește și: Puiu Popoviciu, după ce s-a suspendat pedeapsa din dosarul „Băneasa”: „Sper să am în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât”

De asemenea, bărbatul a clonat pagini de Facebook ale unei emisiuni de televiziune (Acces Direct) sau ale unor fundații cu notorietate și a strâns bani în numele acestora pentru copiii bolnavi sau pentru cazuri sociale. Bărbatul contacta oamenii care solicitau bani pentru tratamentul copiilor lor grav bolnavi și le promitea sprijin financiar. S-a recomandat om de afaceri dispus să doneze 100.000 de euro, polițist din Prahova impresionat de un anume caz, dispus să doneze niște mii de euro sau reprezentatul unei societăți care vrea să ajute financiar etc. Le cerea în schimb părinților copii față verso ale cardurilor de credit pentru a putea face transferul banilor dintr-un cont într-altul. Câteva dintre mamele apelate, prea obosite și speriate de viitorul incert al copiilor lor, au cedat și i-au dat escrocului fotografiile cardurilor, potrivit 7media.ro. A reușit astfel să fure mii de lei din contul părinților cu copii bolnavi de cancer.

A fost prins însă de Poliție și trimis în judecată. Recent, Instanța l-a condamnat la peste 10 de ani de închisoare.

”Cu privire la solicitarea inculpatului de a se constata iresponsabilitatea ca şi cauză de neimputabilitate, Curtea constată că dependența inculpatului pentru jocurile de noroc nu este o boală psihică care să anuleze discernământul acestuia. În cazul inculpatului este vorba despre o slăbiciune a voinței care s-a grefat o deficiență în educație, în caracterul şi în personalitatea inculpatului, aspecte care sunt imputabile inculpatului şi care nu pot înlătura responsabilitatea acestuia”, se arată în motivarea instanței.