Puiu Popoviciu, după ce s-a suspendat pedeapsa din dosarul „Băneasa”: „Sper să am în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât”

Puiu Popoviciu fusese condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în data de 2 august a anului 2017, la 7 ani de închisoare, în dosarul “Ferma Băneasa”.

26 mai 2023, 15:53
Puiu Popoviciu, după ce s-a suspendat pedeapsa din dosarul „Băneasa”: „Sper să am în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât”

Curtea de Apel București (CAB) a suspendat – vineri, 26 mai 2023 –  pedeapsa de 7 ani de închisoare primită de Puiu Popoviciu în dosarul ”Băneasa”, iar procesul se va rejudeca de la zero. Gândul a obținut, în exclusivitate, prima reacție a omului de afaceri, acesta precizând că speră la o judecată dreaptă.

Omul de afaceri a fost dat în urmărire internațională după ce a plecat din România, în data de 3 august, ajungând în Marea Britanie, iar ulterior a fost cerută extrădarea sa, numai că justiția din Regatul Unit a respins – în anul 2021 – această cerere.

ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU GÂNDUL, omul de afaceri Puiu Popoviciu a declarat că această decizia a Curții de Apel București înseamnă, practic, o ”normalitate” pe care și-o dorește de mai mulți ani în care a fost victima unor ”abuzuri judiciare”.

Sebastian Vlădescu, condamnat definitiv de ÎCCJ la şapte ani şi patru luni de închisoare cu executare. Boureanu, închisoare cu suspendare
Retrimiterea dosarului spre rejudecare îl determină pe Puiu Popoviciu să spere într-o ”judecată dreaptă, corectă”, acesta insistând în a preciza că acuzația de corupție care i-a fost adusă este una nefondată.

”Aș avea multe de zis după atâția ani de abuzuri judiciare… Sper să am în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât. Mi-am iubit și respectat țara necondiționat, chiar și când am fost în poziții antagonice din cauza unor abuzuri și nedreptăți judiciare. Prin toate mijloacele am continuat, chiar și în ultimii ani, să ajut la crearea unei imagini mai bune a țării în care m-am născut și am fost educat.

Eu am fost acuzat de corupție, dar comisarul anticorupție a declarat în fața instanței că nu a primit nimic de la mine, nici direct, nici indirect, scrie foarte clar. Alt revizuent din acest dosar, un alt ofițer implicat în cazul meu, este cel care a dat acea pungă cu materiale proporționale, care nu era de la mine. În cazul revizuirii lui, judecătoarea Curții de Apel a spus clar că acea pungă nu este de la mine, ci de la el, eu nici nu știam de existența acelui om, la acea vreme.

Nu-mi doresc decât normalitate”, a declarat omul de afaceri Puiu Popovici, ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU GÂNDUL

în exclusivitate pentru Gândul.

Curtea de Apel Bucureşti suspendă condamnarea primită de Puiu Popoviciu în urmă cu şase ani. Decizia nu este definitivă
Curtea de Apel Bucureşti a dispus vineri suspendarea executării condamnării de 7 ani închisoare primită în 2017 de omul de afaceri Puiu Popoviciu pentru fapte de corupţie în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală, pentru un teren de 224 de hectare.

 

Citeşte mai multe detalii despre dosarul Băneasa, ÎN EXCLUSIVITATE PE GÂNDUL