Un bărbat care a trăit 41 de ani în junglă a murit de cancer la câţiva ani după ce a revenit în lumea civilizată

"Tarzan din viaţa reală" a trăit peste 40 de ani în jungla vietnameză. În urmă cu opt ani, a decis să facă tranziţia către lumea civilizată, dar mutarea i-a fost fatală.

14 sept. 2021, 10:22

Ho Van Lang a fost doborât de cancerul hepatic la doar 52 de ani. Bărbatul supranumit „Tarzan din viaţa reală” a vieţuit, împreună cu tatăl său, timp de 41 de ani în junglă. În 1972, acesta s-a refugiat, împreună cu tatăl său, în jungla vietnameză, după ce jumătate din familia lui a fost ucisă în Războiul din Vietnam. Acolo s-au hrănit doar cu fructe de pădure şi porumb. Cei doi îşi purtau veşminte din coaja de copac şi locuiau într-o colibă de lemn.

Bărbat care a trăit în junglă, mort după ce a revenit în civilizaţie

Cei doi au revenit în lumea civilizată în 2013, dar stilul de viaţă al societăţii contemporane nu le-a priit. Prietenul lui Lang, Alvaro Cerezo, este de părere că „viaţa modernă” a avut consecinţe fatale asupra bărbatului, care a început să consume alimente procesate şi, uneori, să bea alcool.

Îmi pare foarte rău că a plecat, dar dispariţia lui este şi o eliberare, pentru că ştiu că în ultimele luni suferea. Era o fiinţă minunată, e imposibil să îl uiţi. Îmi va lipsi în fiecare zi. Dar nu mi-a plăcut să îl văd trăind în civilizaţie. Mereu am fost îngrijorat că el şi corpul lui nu vor face faţă unei schimbări atât de drastice„, a spus Cerezo.

Citeste si Câţi bani câştigă o badantă din Italia. Salariul pentru care româncele se sacrifică în străinătate

Autorităţile spun că fratele mai mare al lui Lang, Ho Van Tri, a fost cel care i-a încurajat să revină în civilizaţie în momentul în care tatăl lor a început să dea semne de boală. Acesta a murit din cauze necunoscute în 2017, la patru ani după ce au revenit în societate.

Tatăl şi fiul au fost găsiţi de localnici care căutau lemne de foc. Când aceştia le-au observat comportamentul anormal, au alertat autorităţile locale. Tatăl vorbea puţin limba minoritară Cor, dar fiul ştia doar câteva cuvinte.

„Un copil cu abilităţi de supra-om”

Cerezo l-a cunoscut pe Lang în urmă cu doi ani, prin organizaţia pe care o conduce, organizaţie care ajută oamenii ce vor să scape de civilizaţie să petreacă mai mult timp pe o insulă pustie. Cerezo a imortalizat pe cameră momente emoţionante din întâlnirile cu „Tarzan”, precum poveşti despre timpul petrecut în junglă, adaptarea la viaţa civilizată şi reîntoarcerea în sălbăticie.

La doi ani după ce a fost adus în civilizaţie, am fost să îl caut pe Ho Van Lang în satul lui să văd dacă mă poate învăţa câteva tehnici de supravieţuire pe care le pot aplica pe insulele pustii. Mereu am spus că cei mai buni profesori sunt cei din triburi. Dar după ce am petrecut mai puţin de o zi cu el am realizat că era una dintre cele mai amabile persoane pe care le-am întâlnit.

Citeste si Talibanii încep să-şi arate adevărata faţă. Nu le vor da voie femeilor să lucreze alături de bărbaţi

Conexiunea dintre noi a fost instantă, pentru că Lang nu şi-a imaginat niciodată că cineva va fi interesat de tehnicile lui de supravieţuire şi era atât de fericit să mi le arate. Era atât de încântat încât a decis să mă ducă în junglă şi să îmi arate locul în care a trăit toată viaţa lui. Am petrecut o săptămână acolo împreună, în acelaşi mod în care o făcuse el timp de patru decenii.

A fost cea mai fascinantă persoană pe care am întâlnit-o. Am supravieţuit împreună în junglă, iar tot ceea ce mie îmi lua ore să fac, el făcea în secunde. Era un copil cu abilităţi de super om„, a consemnat Cerezo în cartea pe care a scris-o despre viaţa lui Lang.


loading...