Un bărbat care are arsuri pe 60 la sută din corp, adus cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Un bărbat din Zalău care a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului în urma unui incendiu va fi transportat, duminică, de la Sibiu la un spital din Capitală, cu un elicopter SMURD.

RomaniaTV.net
11 mart. 2012, 11:51
Un bărbat care are arsuri pe 60 la sută din corp, adus cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Medicul coordonator al SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, pentru Mediafax, că bărbatul din Zalău care are arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului în urma unui incendiu a fost adus la Târgu Mureş cu ambulanţa, pentru că sâmbătă noapte nu au fost condiţii de zbor, din cauza ceţii vizibilitatea fiind zero în zona de sud a ţării.

De la Târgu Mureş, bărbatul a fost dus cu elicopterul la aeroportul din Sibiu, urmând să fie preluat de un alt elicopter SMURD şi dus la un spital din Bucureşti, a mai spus Cristian Boeriu.

Un elicopterul al Inspectoratului General de Aviaţie aflat în serviciul SMURD a decolat, duminică la prânz de la Bucureşti pentru a transporta un pacient cu afecţiuni cardiace până la Sibiu, de unde va fi preluat de un alt elicopter pentru a fi transportat la un spital din Timişoara, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Elicopterul SMURD de la Bucureşti care a aterizat la Sibiu va prelua pacientul adus de la Târgu Mureş, care a suferit arsuri pe mai bine de 60 la sută din suprafaţa corpului, conform paramedicilor. Acesta va fi adus la un spital din Bucureşti, a precizat MAI.