Un bărbat cu arsuri grave va fi transportat la Viena, după ce a fost refuzat pentru îngrijiri medicale în ţară

Un bărbat care a suferit arsuri de gradul II şi III pe aproape 55% din suprafaţa corpului, în urma unui accident de muncă, urmează a fi transportat cu avionul la Viena, a anunţat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, dr. Vasile Pop, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
10 dec. 2019, 13:11
Un bărbat cu arsuri grave va fi transportat la Viena, după ce a fost refuzat pentru îngrijiri medicale în ţară

Pacientul a fost refuzat pentru îngrijiri medicale în ţară, iar SJU Baia Mare a obţinut preluarea acestuia de către Clinica AKH Viena, Austria.

„Pacientul în vârstă de 40 de ani a suferit arsuri de gradul III pe aproape 55% din suprafaţa corpului. Nimeni din România nu a vrut să-l primească. Am încercat în afara ţării, iar Clinica AKH Viena îl va primi. E posibil ca transportul pacientului să aibă loc cu un avion SMURD, însă pentru moment nu suntem siguri de această variantă”, a spus Vasile Pop.

Conform acestuia, costurile de transport spre Viena vor fi suportate de familia pacientului.

Bărbatul ars este şeful secţiei turnătorie a societăţii metalurgice locale Cozmircom Baia Mare. În momentul accidentului, bărbatul se afla pe o punte, deasupra cazanului de topire a metalelor, moment în care timp de câteva secunde din interiorul cazanului au fost expulzate în aer particule de metale topite pe o distanţă de aproape 10 metri.

În urma accidentului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.