Un bărbat cu dublă cetăţenie, condamnat în Franţa, reţinut în Vama Albiţa

Un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a fost reţinut în Vama Albiţa, întrucât autorităţile din Franţa au emis pe numele său un mandat de arestare, el având de executat o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

RomaniaTV.net
09 nov. 2018, 15:09
Un bărbat cu dublă cetăţenie, condamnat în Franţa, reţinut în Vama Albiţa

Bărbat cu dublă cetăţenie, condamnat în Franţa la 20 de ani de închisoare, reţinut în Vama Albiţa

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a anunţat, vineri, că poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au reţinut, joi, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare.

Ion M. avea de executat o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra proprietăţii, comise pe teritoriul Franţei.

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, s-a prezentat joi după-amiază în Vama Albiţa ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, iar în timpul controlului de frontieră, poliţiştii l-au reţinut, întrucât pe numele său fusese emisă de către autorităţile franceze o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare.

El a fost predat unei echipe a Serviciului de Investigaţii Criminale a Poliţiei Judeţene Vaslui, urmând a fi iniţiate procedurile pentru extrădarea sa în Franţa.