Scriitorul Mircea Ţuglea a murit înecat la Constanţa, în zona plajei Modern

Publicat: Sâmbătă, 19 August 2017 21:27 // Actualizat: Duminică, 20 August 2017 00:00 // Sursa: romaniatv.net

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă după-amiază, după ce a intrat în mare în zona plajei Modern Constanţa, el fiind scos de către salvamari. Alte patru persoane s-au aflat în pericol de înec în sudul litoralului, fiind salvate şi transportate la spital.

UPDATE.  Bărbatul înecat în mare, sâmbătă, în zona plajei Modern din Constanţa era scriitorul Mircea Ţuglea, redactorul şef al Revistei Tomis, el fiind şi asistent universitar doctor la Universitatea Ovidius din Constanţa şi lector de limba română la o universitatea din Bulgaria.

Autorităţile au confirmat sâmbătă seara că bărbatul de 43 de ani înecat pe plaja Modern este scriitorul Mircea Ţuglea.

El s-a născut la Tecuci, a absolvit în 1992 Liceul George Călinescu din Constanţa, iar apoi a urmat cursurile Universităţii Ovidius. În 1996 a debutat cu volumul Proezia.

În prezent, Mircea Ţuglea era asistent universitar doctor la Universitatea Ovidius şi lector de limba română la Universitatea Angel Kanchev din Silistra, Bulgaria, dar şi redactor şef al revistei Tomis.

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină sâmbătă, pe plaja Modern din Constanţa, unde un bărbat fusese scos în stare gravă din apă. Martorii spun că el se aventurase în larg, trecuse dincolo de geamandură, când a început să dea din mâini şi să ceară ajutorul deoarece nu mai putea ajunge la mal. Salvamarii au reuşit să-l scoată la mal, dar starea sa era gravă. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, dar în ciuda eforturilor depuse bărbatul a fost declarat decedat.

De asemenea, cadrele medicale au mai fost solicitate să intervină sâmbătă în cazul mai multor persoane aflate în pericol de înec pe litoral. Două cazuri au avut loc în Eforie Nord, unul pe plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud, iar altul în Neptun, toate persoanele fiind salvate şi transportate la spital.

 Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Constanţa, cadrele medicale au fost solicitate să intervină sâmbătă în cazul mai multor persoane aflate în pericol de înec pe litoral. Două cazuri au avut loc în Eforie Nord, unul pe plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud, iar altul în Neptun, toate persoanele fiind salvate şi transportate la spital.

O altă intervenţie a avut loc pe plaja Modern din municipiul Constanţa, unde un bărbat a fost scos în stare gravă din mare, fiind nevoie de intervenţia cadrelor medicale.

Martorii spun că bărbatul se aventurase în larg, trecuse dincolo de geamandură, când a început să dea din mâini şi să ceară ajutor deoarece nu mai putea ajunge la mal. Salvamarii au reuşit să-l scoată la mal, dar starea sa era gravă. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, dar, în pofida eforturilor acestora, a fost declarat decedat. El avea 43 de ani şi era din Constanţa.

Sâmbătă, pe plaja Modern a fost arborat steagul galben, care permite scăldatul, în timp ce în sudul litoralului salvamarii au arborat steagul roşu, care interzice scăldatul.

De la începutul sezonului estival, 19 persoane au murit înecate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Constanţa înec litoral
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H