Un bărbat deghizat în clovn a înjunghiat un adolescent, în Suedia

Autorităţile suedeze au anunţat că un atacator neidentificat a înjunghiat vineri un adolescent în regiunea Halland din sudul Suediei. Se pare că atacatorul purta în timpul incidentului o mască de clovn. Incidentul are loc în contextul în care ”isteria” clovnilor s-a răspândit în mai multe state europene, iar o suedeză a fost anterior ameninţată cu moartea de doi bărbaţi costumaţi în clovni.

14 oct. 2016, 16:24
Un bărbat deghizat în clovn a înjunghiat un adolescent, în Suedia

”Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost înjunghiat în umăr de către o persoană necunoscută, care a reuşit să fugă”, se arată într-un comunicat al poliţiei din Halland.

Incidentul are loc după ce două persoane îmbrăcăte în clovni au ameninţat miercuri cu moartea o femeie din centrul Suediei.”Femeia era extrem de speriată”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei suedeze, care a atras atenţia că nu este nimic amuzant la fenomenul clovnilor înfricoşători.

Tot miercuri, un grup de bărbaţi deghizaţi în clovni au înconjurat patru copii de zece ani cu drujbe false. Ministrul de Interne, Anders Ygerman, le-a cerut cetăţenilor suedezi să-şi păstreze calmul în urma ultimelor incidente. ”Nu vrem să fim martorii unei situaţii în care o persoană intră în probleme adevărate pentru că altcineva şi-a pus o mască de clovn”, a declarat Ygmen, potrivit news.ro.

În Marea Britanie, autorităţile au fost chemate să intervină în mai multe incidente, în care persoane deghizate în clovni au sărit din tufişuri şi au speriat mai mulţi trecători. De asemenea, fenomenul clovnilor a ajuns şi pe teritoriul olandez, unde cel puţin două persoane deghizate în clovni au fost văzute înarmate.

O teorie privind numărul mare al persoanelor care se deghizează în clovni este legată de lansarea noului film a lui Stephen King – ”It”.