Un bărbat din Bacău a fost filmat când fura alimente din supermarket. Oamenii au sărit să-l apere: „Din cauza sărăciei!” VIDEO

Un bătrân Bacău, client fidel al unui supermarket, a fost filmat în timp ce fura alimente (orez și paste făinoase), imaginile fiind postate de magazinul respectiv pe pagina sa de Facebook.

19 iul. 2022, 17:36
Un bărbat din Bacău a fost filmat când fura alimente din supermarket. Oamenii au sărit să-l apere: „Din cauza sărăciei!” VIDEO
Un bărbat din Bacău a fost filmat când fura alimente din supermarket

Un bărbat din Bacău a fost filmat când fura alimente din supermarket. Bătrânul fura o pungă cu orez și un pachet de paste făinoase, iar reprezentanții magazinului au postat înregistrarea video de pe camerele de supraveghere ale supermarketului, pe Facebook. Efectula  fost invers celui scontat: au stârnit ndignarea urmăritorilor paginii, care au sărit în apărarea bătrânului, invocând nivelul sărăciei din județul Bacău, nivelul de trai scăzut în toată țara și valul de scumpiri la alimentele de bază, scrie bzbc.ro.

Scumpiri de până la 23% pentru alimente în România. Avertisment sumbru pentru români în această toamnă

Un caz similar a avut loc recent, în județul Suceava, unde un bărbat a spart un magazin sătesc pentru că era flămând și căuta mâncare. Acesta a recunoscut că a folosit un coș de gunoi pentru a sparge un geam, pe unde a intrat în magazin, unde a mâncat două iaurturi, o pâine și o roșie!

O nouă rundă de scumpiri, din toamnă. Ce alimente ar putea costa mai mult după revenirea din vacanțe

Preţurile alimentelor agricole au crescut cu 31% în 2021 şi vor mai creşte cu încă 23% în 2022 pe fondul unei majorări generale a costurilor asociate (combustibil, electricitate, îngrăşăminte), potrivit unei analize efectuate de specialiştii Allianz Trade. Producătorii de alimente şi băuturi din zona euro şi-au majorat deja preţurile, în medie, cu 14% de la începutul anului 2021, cele mai mari creşteri de preţ fiind la produsele obişnuite, inclusiv uleiuri şi grăsimi (+53%), făină (+28%) şi paste (+19%). În schimb, preţurile cu amănuntul la alimente s-au ajustat doar cu 6%, adică nici măcar jumătate din costurile majorate ale producătorilor de alimente nu au fost transferate de retaileri în preţul final.