Un bărbat din Bârlad şi-a bătut copiii cu o ţeavă

Copii ameninţaţi cu moartea şi bătuţi cu ţeava chiar de propriul tată. S-a întâmplat la Bârlad, unde, supărat că soţia sa a plecat la muncă în străinătate şi a decis să divorţeze de el, un bărbat şi-a vărsat amarul pe propriii copii.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 07:48
Un bărbat din Bârlad şi-a bătut copiii cu o ţeavă

Cei doi copii de 10, respectiv 15 ani, au rămas în grija tatălui, după ce mama a plecat la muncă în Italia. Pentru că bărbatul nu a putut trece peste despărţirea de soţia sa, şi-a înecat amarul în băutură şi s-a răzbunat pe copii.

” Cei doi copii prezentau urme de violenţă pe suprafaţa corpului. Acestea au fost produse prin lovire de către tatăl lor cu diferite obiecte, respectiv ţeavă PVC (…) Îi ameninţa adesea că la venirea mamei vor fi omorâţi atât ei, cât şi mama”, a declarat Ionel Brătianu, şeful Centrului pentru minori din Bârlad.

Un vecin care a văzut prin ce chinuri trec cei doi fraţi a sesizat Protecţia Copilului. Băieţii au fost duşi într-un centru pentru minori, iar tatăl a fost dat pe mâna poliţiei.

„Copiii sunt în stare de stres postraumatic, mai ales cel mic a resimţit destul de puternic absenţa figurii de ataşament (…) Ambii copii necesită consiliere psihologică”, a mai spus Brătianu.

„Poliţiştii au întocmit dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii de lovire sau alte violenţe şi rele tratamente aplicate minorului”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Andreea Tonică.

Mama a fost anunţată şi urmează să ajungă în ţară pentru a avea grijă de copii. Între timp, aceştia au fost incluşi într-un program de consiliere psihologoică. Pentru fapta sa, tatăl riscă să stea până la 7 ani după gratii.