Un bărbat din Belgia și-a angajat o sosie pentru a da examenul auto în locul lui, după ce a picat de 12 ori

Un emigrant ghanez din Belgia, care a picat examenul auto de 12 ori, s-a gândit că singura sa șansă la reușită este printr-o minciună.

18 sept. 2023, 18:29
Un bărbat din Belgia și-a angajat o sosie pentru a da examenul auto în locul lui, după ce a picat de 12 ori

Serge, un emigrant ghanez care locuiește în Grammont, Belgia, se chinuia de peste un an de zile să promoveze examenul pentru a intra în posesia unui permis de conducere belgian. El avea un astfel de document obținut în țara de origine, dar acesta nu era valabil în Belgia.

Citește și Scene șocante la proba teoretică a examenului auto. Analfabet, care nu știa să citească cuvinte simple, a luat permisul dând bani și cu ajutorul unui „sufleor” VIDEO

Cum a încercat belgianul să promoveze examenul auto

După ce Serge a picat de 12 ori proba teoretică a examenului, bărbatul a ajuns la concluzia că n-o să reușească niciodată să obțină carnetul de conducere de care avea nevoie pentru un job mai bun.

Ulterior acesta l-a cunoscut pe Julien, un alt emigrant de origine congoleză, care arata asemănător și deja obținuse permisul de conducere. Cei doi s-au înteles ca Julien să susțină testul teoretic în locul lui Serge la Mons, în regiunea Valonia, unde se spune că examinatorii ar fi mai îngaduitori decat cei din Flandra.

Ce s-a întâmplat la examen

Din pacate socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Julien a părut suspicios cand a prezentat actul de identitale a lui Serge și examinatorii au analizat fotografia din document. Aceștia au observat diferențe semnificative între cele două fizionomii.

În final, ambii bărbați au ajuns în arest și ulterior în faţa magistraţilor.

Citește și UE vrea să restricţioneze dreptul de a şofa pensionarilor. Stânga acuză: „E discriminare pe motiv de varstă”

„Fără vigilența examinatorului, persoana și-ar fi primit permisul de conducere, deși nu este capabilă să conducă pe drumurile noastre”, a spus procurorul.

Bărbatul din Ghana riscă o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, în timp ce pentru Julien procurorii au cerut două sute de ore de muncă în folosul comunității.