Un bărbat din Călăraşi a fost diagnosticat cu malarie

Un bărbat din Călărăşi este internat la Spialul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, cu diagnosticul de malarie, pacientul contractând boala în Guineea Ecuatorială, unde a lucrat o perioadă.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 12:09
Un bărbat din Călăraşi a fost diagnosticat cu malarie

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, s-a întors în 28 octombrie din Guineea Ecuatorială, unde a lucrat o perioadă. Trei zile mai târziu, bărbatul a ajuns la spitalul din Capitală, cu simptome de febră, frisoane şi cefalee, iar analizele au confirmat diagnosticul de malarie.

„Având în vedere confirmarea malariei, bărbatul a fost internat şi supus unui tratament”, a declarat medicul epidemiolog Camelia Truică de la DSP Călăraşi.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Capitală, Simin Florescu, a declarat că de la începutul anului şi până în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” s-au înregistrat peste 30 de cazuri de malarie, unele foarte uşoare, dar şi câteva forme foarte severe şi a atras atenţia celor care pleacă în zone cu boli eradicate în România să consulte un medic specialist pentru profilaxie.