Un bărbat din Deva a fost condamnat la închisoare după ce s-a lăudat unui prieten la telefon că are pile la Parchet

Un bărbat din Deva a fost condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă după ce s-a lăudat unui prieten, într-o convorbire la telefon, că are cunoştinţe la Parchet.

RomaniaTV.net
28 sept. 2017, 06:53
Un bărbat din Deva a fost condamnat la închisoare după ce s-a lăudat unui prieten la telefon că are pile la Parchet

Hunedoreanul a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă. El a fost trimis în judecată pentru că a pretins suma de 400 de euro unui hunedorean, „lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui procuror, promiţându-i totodată că îl va determina  pe respectivul magistrat să transfere dosarul ce-l privea pe susnumit de la  Petroşani la Deva şi să i se aplice o amendă administrativă”, arată anchetatorii.

Bărbatul a recunoscut faptele, aşa cum au fost descrise în rechizitoriu.

El ar fost pus sub învinuire, după ce ar fi fost suspect pentru mai multe furturi săvârşite în judeţul Hunedoara. Telefonul i-a fost pus sub ascultare, iar anchetatorii s-au sesizat în urma unor discuţii telefonice înregistrate. Într-una dintre interceptări, un prieten de-al său i-a cerut ajutorul după ce a fost prins conducând fără permis auto, pe o şosea din Valea Jiului.

În urma exploatării convorbirilor telefonice, s-a constatat că acesta nu a luat legătura telefonic cu vreo persoană cu care să discute despre cazul prietenului său, iar când s-a deplasat în localitatea Deva în vederea întâlnirii cu procurorul, a cărui nume nu a fost nominalizat, acesta s-a deplasat în fapt în parcarea magazinului Billa, în încercarea de a comercializa un telefon IPhone. Deşi inculpatul, cu ocazia convorbirilor telefonice purtate cu prietenul său a susţinut că a înmânat procurorului suma de 400 euro, nu a rezultat din actele dosarului că ar fi făcut acest lucru.