Un bărbat din Germania a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Bărbatul de 73 de ani, care locuia în landul sud-vestic Baden-Wuerrtemberg, a fost prima dată infectat cu virusul în aprilie, au precizat autorităţile sanitare.

21 ian. 2021, 09:59
Un bărbat din Germania a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Un bărbat din Germania care s-a infectat a doua oară cu COVID-19 a murit în sudul ţării, au anunţat oficialii locali, acesta fiind primul caz din ţară în care o persoană a decedat în urma reinfectării cu coronavirus, relatează Agerpres.

El s-a reinfectat cu COVID-19 în decembrie şi a fost testat pozitiv la începutul lunii ianuarie.

Bărbatul a murit de pneumonia provocată de COVID-19 şi după cedarea mai multor organe cauzată de septicemie.

Stefan Brockmann, un oficial german în domeniul sănătăţii, a declarat pentru dpa că este primul astfel de caz din regiune.

„Nu există niciun indiciu că ar fi avut una dintre noile variante de coronavirus”, a subliniat el.

Un bărbat din Germania a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Bărbatul avea unele probleme de sănătate şi probabil nu a dezvoltat o imunitate puternică când a fost infectat prima dată, a precizat Brockmann.

Şansele ca o persoană să se reinfecteze sunt mici, a explicat el, deşi au existat câteva cazuri izolate când pacienţii nu au dezvoltat suficienţi anticorpi după prima infectare.

Cazul bărbatului din Germania ar putea fi al treilea din lume în care o persoană moare în urma reinfectării, a relatat presa locală, după ce o olandeză a decedat din aceleaşi cauze în octombrie. De asemenea, în Israel, un rezident al unui cămin de bătrâni a murit în urma reinfectării cu COVID-19.

Citeşte şi: Cum se fac vaccinurile anti-Covid în SUA. Arnold Schwarzenegger s-a vaccinat în mașină, în doar 30 de secunde


loading...
Partenerii noștri