Un bărbat din Hunedoara a găsit cadavrul unui urs chiar în curtea cabanei sale

Un bărbat dintr-o localitate din Hunedoara a găsit cadavrul unui urs, chiar în curtea cabanei sale, localnicul a alertat autoritățile, iar inspectoratul a pornit derularea anchetei.

10 mai 2021, 17:35
Un bărbat din Hunedoara a găsit cadavrul unui urs chiar în curtea cabanei sale

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani,  din localitatea Vețel, Hunedoara a anunțat autoritățile pentru că a găsit cadavrul unui urs, chiar în curtea cabanei sale.

Poliţiştii din Şoimuş, alături de ofițerii din cadrul Serviciului de Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, împreună cu DSVSA Hunedoara şi Fondul de Vânătoare din AJVPS Pestisul,  au pornit derularea unei anchete serioase și examinează cadavrul animalului pentru a stabili cauzele morții, precizează Mediafax.

„În data de 9 mai, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din comuna Veţel, cu privire la faptul că în curtea cabanei sale se află cadavrul unui urs. La faţa locului, s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliţiei Şoimuş, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, reprezentanţi ai AJVPS în vederea examinării cadavrului şi a stabilirii cauzelor morţii. Se fac în continuare cercetări pentru stabilirea cauzelor morţii”, a afirmat Carla Strujan, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Cadavrul ursului prezenta răni grave

Conform ultimelor informații se pare că ursul a intrat în cabana localnicului și nu a mai știut să iasă. Se pare că în încercarea disperată a animalului de a scăpa din cabană, acesta și-a provocat mai multe răni grave. Ursul a reușit până la urmă să iasă în curtea cabanei, unde animalul a agonizat o vreme din cauza rănilor, care i-au provocat într-un sfârșit moartea.