Un bărbat din Iaşi a comandat de pe Internet bancnote euro false şi a încercat să le vândă la o casă de schimb

Planul bărbatului a fost dat peste cap chiar de angajatul casei de schimb valutar care şi-a dat seama de falsuri şi a alertat poliţia, care l-a reţinut pe făptaş.

05 apr. 2021, 21:07
Un bărbat din Iaşi a comandat de pe Internet bancnote euro false şi a încercat să le vândă la o casă de schimb

Un bărbat bănuit de punere în circulație de valori străine falsificate şi tentativă la înșelăciune a fost identificat în urma a două percheziții domiciliare efectuate de polițiștii ieșeni.

Potrivit poliţiştilor, în urma perchezițiilor, din locuința individului au fost ridicate 6 bancnote falsificate, în cupiură de 100 de euro.

”Din cercetări a reieșit că, la data de 18 martie, un bărbat s-ar fi deplasat la un punct de schimb valutar din municipiul Iaşi, unde ar fi oferit, spre schimb, pe lângă alte bancnote de 50 de euro, şi o bancnotă falsificată, deși ar fi cunoscut acest aspect”, spun polițiștii.

Un bărbat din Iaşi a comandat bancnote euro false de pe Internet

„Angajatul casei de schimb valutar ar fi identificat bancnota falsificată şi a anunţat poliția, stabilindu-se că bărbatul în cauză ar mai deține la domiciliu şi alte bancnote falsificate, în cupiură de 50 şi 100 de euro, pe care le-ar fi comandat de pe internet”, se arată într-un comunicat de presă, citat de DCNews.ro.

În acest context bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, vineri, 3 aprilie.

Totodată, față de acesta a fost dispus controlul judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

Citeşte şi: Familia unui decedat face acuzaţii grave la adresa conducerii Spitalului din Galaţi: A murit de coronavirus, deși ajunsese la spital fără COVID. L-au legat cu sfoară, i-au luat telefonul!