Un bărbat din Iaşi a murit din cauza căldurii. Avea o temperatură corporală de peste 42 de grade

Un bărbat din Iaşi a murit din cauza căldurii. Avea o temperatură corporală de peste 42 de grade. El a fost transportat la spital, însă acolo a intrat de mai multe ori în stop cardio-respirator şi a decedat.

25 iun. 2021, 15:25
Un bărbat din Iaşi a murit din cauza căldurii. Avea o temperatură corporală de peste 42 de grade
Prognoza meteo 28 iunie. Val de caniculă în România. Se anunţă temperaturi de 36 de grade la umbră

Un bărbat din Iaşi a murit din cauza căldurii. Medicul şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat, vineri, că bărbatul în vârstă de 50 de ani a fost găsit în stare de inconştienţă pe o stradă din municipiul Iaşi. El avea o temperatură a corpului de peste 42 de grade.

Un bărbat din Iaşi a murit din cauza căldurii

A fost preluat de un echipaj de prim ajutor, apoi s-a solicitat un echipaj cu medic, care a continuat manevrele de resuscitare„, a declarat medicul Diana Cimpoeşu.

Bărbatul a fost transportat ulterior la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, unde a intrat în mod repetat în stop cardio-respirator. În cele din urmă a fost declarat decesul pacientului, scrie News.ro.

Medicul Diana Cimpoeşu susţine că hipertermia ar putea fi cauza decesului, dar că va fi făcută necropsia pentru a se stabili exact de ce a murit bărbatul.

Citeşte şi: Cum să scapi de caniculă. Remedii naturale pentru a suporta mai uşor căldura

Valul de căldură persistă, dar în weekend vremea devine instabilă

Temperaturile vor urca până la 39 de grade Celsius vineri, în Oltenia şi Banat, după care vom avea parte de valori ceva mai scăzute, însă disconfortul termic va rămâne ridicat în majoritatea regiunilor.

Vineri, valul de cãldurã va persista, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unitãţi) şi va fi caniculã în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi Banat, vor fi cuprinse la scara întregii ţãri între 32 şi 39 de grade, mai scãzute pe litoral, spre 27…28 de grade.

Cerul va fi variabil dimineaţa, dar treptat instabilitatea atmosfericã se va accentua şi vor fi înnorãri, frecvente descãrcãri electrice, averse torenţiale, grindinã şi vijelii, îndeosebi dupã-amiaza la munte şi pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea în vestul, nordul şi centrul ţãrii. Temperaturile minime se vor situa între 15 şi 24 de grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre 12…13 grade.

Sâmbătă, în vestul, centrul şi nordul ţãrii, vremea va fi în general instabilã, vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi cantitãţi de apã ce vor depãşi 15…35 l/mp, iar valorile termice vor scãdea apreciabil faţã de zilele precedente, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade.

În sud-vest, deşi temperaturile se vor mai pondera, vremea va fi cãlduroasã şi disconfortul termic ridicat, astfel încât maximele termice se vor situa în general între 29 şi 34 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, iar în sud-est temperaturile diurne vor deveni apropiate de normele perioadei şi se vor situa între 26 şi 31 de grade; cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi, mai ales în sud-est, vor fi frecvente descãrcãri electrice, vijelii şi averse torenţiale.

Izolat, în majoritatea regiunilor, vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri la munte, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în special asociat ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în depresiunile intramontane şi 21…22 de grade pe litoral.