Cum să scapi de caniculă. Remedii naturale pentru a suporta mai uşor căldura

Meteorologii au emis cod galben de caniculă în toată ţara, timp de trei zile. Pentru a suporta mai uşor căldura, vă propunem câteva remedii naturale.

22 iun. 2021, 11:40
Cum să scapi de caniculă. Remedii naturale pentru a suporta mai uşor căldura

Cum să scapi de caniculă. Sucurile naturale, fructele, legumele, ceaiurile reci şi apa minerală sau plată vă pot ajuta să suportaţi mai uşor canicula.

Cum să scapi de caniculă. Remedii naturale

Evitaţi să ieşiţi afară în zilele în care meteorologii anunţă caniculă. Consumaţi cât mai multe sucuri reci din fructe si legume, preparate proaspat, ceaiuri din fructe sau plante medicinale (menta, busuioc) reci si calde.

Pentru a suporta mai uşor căldura, este recomandat să vă clătiţi după baie cu ceai negru. De asemenea, purtaţi haine deschise la culoare, ochelari de soare şi  capul acoperit. Evitaţi efortul de orice fel în zilele caniculare, pentru că acesta vă slăbeşte organismul.

Apa rece in cazul insolatiilor

Dacă aţi făcut insolaţie. folosiţi imediat comprese reci pe cap si abdomen si comprese de apa cu otet pe ceafa. Sunt recomandate băuturile reci cu putina sare de bucatarie sau ceai negru.

In cazul socului caloric se pot face impachetari reci sau cufundarea celui bolnav in apa rece. Nu trebuie uitate clismele cu apa rece, pungile cu gheata la ceafa si pe cap si masajul extremitatilor.

De asemenea, beţi cât mai multe sucuri naturale din fructe sau legume, ceaiuri din fructe sau plante medicinale au apa pentru hidratare. Este obligatoriu ca fiecare persoana sa consume minim doi litri de lichid pe zi.

Citeşte şi Leacuri pentru tratarea înţepăturilor de insecte. Scapă de durere cu ajutorul unor ingredientelor din bucătărie

Apa plata 

Cel mai bun remediu împotriva leşinului, deshidratării sau a bolilor cauzate de pierderea sărurilor din organism este apa plată. In caz ca nu aveti la dispozitie aceasta apa, atunci poate fi obtinuta din apa de robinet fiarta si racita in care se adauga putina sare de bucatarie, potrivit Ziarul de Iaşi.

Pe caldura fara alcool

Evitaţi să consumaţi alcool pe vreme de caniculă.  La o temperatura de peste 38 de grade, alcoolul poate cauza neplaceri mari, care nu pot compensa nici pe departe „satisfactiile” pe care el le ofera.

Citeşte şi Ceai de menta. Ce beneficii are. Cine trebuie sa-l ocoleasca. Reteta pentru un ceai de menta delicios