Un bărbat din Iaşi, reţinut pentru trafic de droguri

Serviciul Teritorial Iaşi l-a reţinut, pentru 24 de ore, pe Constantin Velea, acuzat că a finanţat şi coordonat introducerea în ţară a patru kilograme de canabis. Drogurile au fost aduse din Olanda.

12 mai 2014, 14:03
Un bărbat din Iaşi, reţinut pentru trafic de droguri

În perioada februarie 2013 – ianuarie 2014, Constantin Velea (36 de ani) a finanţat deplasarea în străinătate a unor complici, în scopul procurării din Olanda a aproximativ patru kilograme de canabis (droguri de risc), activitate infracţională la care a participat în mod personal în cursul lunilor decembrie 2013 şi ianuarie 2014, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Totodată, el a finanţat şi coordonat procurarea acestor substanţe de la dealerii de droguri din Olanda şi introducerea frauduloasă în ţară a drogurilor de către alţi doi inculpaţi, Mihai Pintilii, zis Mişu, şi Iulian Iorga, zis Olandez, trimişi deja în judecată de către DIICOT- Serviciul Teritorial Iaşi prin rechizitoriile din data de 17 iunie 2013 şi, respectiv, 15 aprilie 2014.

Drogurile au fost introduse în ţară prin intermediul societăţilor de transport persoane şi coletărie, disimulate în colete, o parte din substanţele interzise fiind comercializate pe raza municipiului Iaşi, iar altă parte (totalizând 2.838,6 grame de canabis) fiind interceptată de către organele de urmărire penală cu ocazia prinderii în flagrant a inculpaţilor Mihai Pintilii şi Iulian Iorga.

Constantin Velea a fost reţinut şi dat în custodia Centrului de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, fiind apoi adus la Tribunalul Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu cooperarea poliţiştilor de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – IGPR, BCCO Iaşi, Direcţia de Operaţiuni Speciale, precum şi a lucrătorilor de la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă – Serviciul Teritorial Iaşi.

CITEŞTE ŞI: Limbajul codat al consumatorilor de droguri. Ce înseamnă „minge”, „pahar de bere”, „cafea”, „CD”