Un bărbat din Roman, lovit de un jandarm care nu purta mască. Cetățeanul îl ruga să respecte legea

Un bărbat din orașul Roman a fost lovit de un jandarm după ce acesta l-a filmat în timp ce încălca măsurile impuse de autorități pe durata stării de alertă. Incidentul a avut loc chiar în fața unei instituții publice din oraș.

14 ian. 2021, 11:55
Un bărbat din Roman, lovit de un jandarm care nu purta mască. Cetățeanul îl ruga să respecte legea

Un bărbat din Roman, lovit de un jandarm care nu purta mască. Incidentul a avut loc chiar în fata unei instituții publice din orașul Roman. Un bărbat a filmat un jandarm care încălca măsurile impuse de autorități, mai exact acesta nu purta mască de protecție, conform Antena3.

Citește și: Vaccinul împotriva gripei va fi administrat gratuit pentru întreaga populaţie. Nu mai există priorităţi impuse pe grupe de risc

Mai mult decât atât, niciunul dintre jandarmii care se aflau în fața Judecătoriei din Roman nu respectau măsurile de protecție sanitară. Prin urmare, bărbatul i-a filmat și a început să le adreseze întrebări, rugându-i în același timp să respecte legea. Unul dintre jandarmi l-a agresat pe bărbatul respectiv.

Un bărbat din Roman, lovit de un jandarm care nu purta mască: „Uite, jandarmii nu poartă mască. Lasati asa, jandarmii nu poartă masca. Dar de ce va puneti masca acum? Uitati-va, nici inauntru nu se poartă mască. Dar nu-mi abuzati telefonul va rog frumos! De ce nu purtati masca? De ce ma loviti Domnul jandarm? Rusine sa va fie!”

Masca de protecţie care omoară coronavirusul. Are 99,98% eficienţă

Pandemia de coronavirus pare că nu îşi mai găseşte sfârşitul. Un nou accesoriu revoluţionar a apărut însă pe piaţă.

Masca de protecţie antivirală care foloseşte nanotehnologie poate ucide viruşii inclusiv COVID şi gripă. Aceasta a fost creată de un cercetător de la Universitatea Nottingham Trent. Astfel, în loc de cele trei straturi, masca chirurgicală cu cinci straturi include un strat interior antiviral suplimentar care încorporează nano-cupru creat, utilizând un proces brevetat dezvoltat la universitate.

Astfel, cuprul care se află în materialul măștii, are ioni care sunt emiși odată ce intră în contact cu un virus și acest lucru creează o interacțiune cu materialul genetic al virusului, provocând moartea acestuia și oprirea reproducerii.

Pentru cănanoparticulele au o suprafață mare şi sunt de forma unei sfere face abordarea mai eficientă în uciderea virusului. Stratul interior antiviral asigură o protecție suplimentară atât pentru purtător, cât și pentru cei din apropiere. Masca de protecţie creată de dr. Gareth Cave, de la Universitatea Nottingham Trent este acum comercializată de compania NT2 Spin Pharm2Farm din Nottingham’s BioCity. Compania cu care lucrează omul de ştiinţă utilizează un proces brevetat pentru a produce și funcționaliza nanoparticule pentru o serie de beneficii pentru sănătatea umană, a culturilor și a animalelor.