Vaccinul împotriva gripei va fi administrat gratuit pentru întreaga populaţie. Nu mai există priorităţi impuse pe grupe de risc

Vaccinul împotriva gripei va putea fi administrat gratuit în cabinetul medicului pentru întreaga populaţie care îşi doreşte imunizarea. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală pentru toate grupele populaţionale, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc.

14 ian. 2021, 10:36
Vaccinul împotriva gripei va fi administrat gratuit pentru întreaga populaţie. Nu mai există priorităţi impuse pe grupe de risc

Românii vor putea face vaccinul împotriva gripei gratuit, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat extinderea vaccinării antigripale pentru întreaga populaţie.

„Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue şi în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esenţială. Riscurile de co-infecţie COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat ştiinţific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populaţie”, a declarat ministrul Voiculescu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Asistent român în Italia, scandalizat că nu este vaccinat anti-COVID. „Dacă nu se impunea carantina, mă gândeam să vin în România”

Vaccinul împotriva gripei va fi administrat gratuit pentru întreaga populaţie. Cine are prioritate în campania de vaccinare

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, aşa cum prevăd recomandările OMS şi ECDC.

„Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi: A apărut vaccinul antiCOVID care ar oferi imunitate pe viaţă, chiar în Europa. Ce spun cercetătorii belgieni

Persoanele care vor să facă vaccinul antigripal îl pot solicita gratuit medicilor de familie.

Citeşte şi: Medic român, despre reacţiile apărute după a doua doză de vaccin antiCOVID-19. „Luaţi paracetamol!”

Măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – sunt „esenţiale” pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, mai transmite ministerul.

Citeşte şi: Vaccinare anti-covid în România. Jumătate dintre profesori vor să se vaccineze

În schimb, Sorin Cîmpeanu spune că aproape 50 la sută din personalul din învăţământul preuniversitar îşi doreşte să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Am urmarit situatia curenta, aproape 50% din personalul din invatamantul preuniversitar doreste, iar universitarul a ajuns la peste 60%, excluzand cadrele didactice care sunt si medici si s-au vaccinat deja”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.