Un bărbat din Sebeș a furat un nebulizator dintr-un spital, crezând că este un aspirator. Acum este cercetat pentru furt calificat

Un bărbat din Sebeș are grave probleme cu legea, după ce a furat un nebulizator dintr-un spital. Individul le-a spus oamenilor legii că a confundat aparatul medical cu un aspirator. Cu toate acestea, scuza invocată nu îl scapă de consecințele legale.

13 nov. 2023, 16:00
Un bărbat din Sebeș a furat un nebulizator dintr-un spital, crezând că este un aspirator. Acum este cercetat pentru furt calificat
Un bărbat din Sebeș a furat un nebulizator dintr-un spital, crezând că este un aspirator. Acum este cercetat pentru furt calificat

Un bărbat din Sebeș este judecat pentru furt calificat, după ce a furat un nebulizator din incinta Spitalului Municipal. La audieri, el a spus că a crezut că a furat un aspirator, de fapt.

Citește și: Ce meniu a primit un român într-un spital din Londra. „Mișto hotel, unde ziceai că e?”

Pacientul care a furat un nebulizator crezând că e aspirator

Bărbatul din Sebeș a primit tratament medical, iar la plecare a luat un nebulizator, crezând că aparatul este un aspirator. Furtul a avut loc în seara zilei de 7 martie 2023.

„Profitând de neatenția personalului Compartimentului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Sebeș, a sustras din incinta structurii un aparat de nebulizare. Ca urmare a sesizării depuse de către Spital, la data de 08.03.2023 organele de poliţie din cadrul Poliţiei s-au deplasat la adresa la care locuieşte suspectul. După ce i-au adus la cunoştinţă faptul că a fost înregistrat video în timp ce a sustras aparatul de nebulizare de camerele de supraveghere amplasate în incinta Spitalului Municipal Sebeș, acesta a indicat în interiorul curţii o groapă, de unde a scos o plasă de rafie de culoare alb cu roşu, în care se afla un aparat de nebulizare de culoare albastră prevăzut cu bidon din plastic de culoare albă pe care era aplicat un autocolant cu inscripţia Nebulizator Urgenţă”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Cu ocazia audierii în calitate de suspect, bărbatul a recunoscut fapta pentru care a fost începută urmărirea penală, precizând că în acea seară se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a apelat la serviciile medicale, fiind transportat cu o ambulanţă la spital. După ce i-a fost administrat tratament injectabil, acesta a observat aparatul de nebulizare, a crezut că este un aspirator şi, pentru că avea nevoie de unul acasă, l-a luat de pe holul spitalului şi l-a dus la domiciliul său. Pentru fapta sa, bărbatul riscă până la 5 ani de închisoare.

Nebulizatorul este utilizat pentru tratarea unor afecțiuni pulmonare. Într-o altă variantă, aparatul este folosit pentru dezinsecția spațiilor din unitățile sanitare.

Citește și: Alertă în spitalele din România. Au explodat cazurile de viroze respiratorii, mai ales la copii și vârstnici