Un bărbat din Tulcea a fost reţinut de DIICOT pentru trafic de droguri şi deţinere de arme

DIICOT Tulcea a reţinut pentru 24 de ore un bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 10:47
Un bărbat din Tulcea a fost reţinut de DIICOT pentru trafic de droguri şi deţinere de arme

Procurori au descoperit că bărbatul a comercializat etnobotanice către diverse persoane din municipiul Tulcea, preţul fiind stabilit în funcţie de cantitatea cumpărată aproximativ 50 lei/0,1 grame. De asemenea, acesta a fost prins că a deţinut fără drept o armă neletală, de calibru 9 mm, din categoria celor supuse autorizării, achiziţionată din sumele de bani provenite din traficul de substanţe interzise, potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT Tulcea. 

Pe 30 mai, în urma unui conflict izbucnit între inculpat şi fosta sa concubină, acesta a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Tulcea. Văzând că inculpatul nu se mai întoarce la domiciliu şi ştiind că acesta deţine un pistol pe care îl ascunsese în coteţul găinilor, mama acestuia a luat din coteţ o pungă în care se aflau respectivul pistol şi mai multe cartuşe şi a aruncat-o în curtea imobilului vecin, acestea fiind descoperite de către proprietara imobilului care a sesizat organele de poliţie prin intermediul Serviciului 112.

Citeşte şi: Interlopul Cătălin Alexa , cercetat de DIICOT într-un dosar de fraude informatice, a primit un mandat de arestare în lipsă

Lucrătorii de poliţie sosiţi la faţa locului au constatat că în respectiva pungă de hârtie se află un pistol de calibrul 9 mm, un fagure din plastic, negru, pentru cartuşe, ce conţinea un tub de cartuş percutat,13 tuburi de cartuşe calibru 9 mm dintre care 6 cu capsa nepercutată şi 7 cu capsa percutată, o perie pentru întreţinere armă, un imbus de culoare argintie şi o extindere ţeavă cu filet.

Pe 1 iunie, procurorii DIICOT Tulcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Tulcea, în urma căreia au fost ridicate un tub cartuş metalic, nepercutat, de calibru 9 mm, şi , în grădina locuinţei inculpatului, a fost descoperită îngropată o punguţă din material plastic transparent în care se afla un pachet dintr-o coală albă de hârtie ce conţinea fragmente vegetale de culoare verde-brună, despre care inculpatul a precizat că sunt etnobotanice pe care le-a achiziţionat contra sumei de 500 de lei şi care urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului Tulcea, însă în urma analizei a rezultat faptul că în proba constituită din 4,9 grame fragmente vegetale nu s-au pus în evidenţă substanţe supuse controlului conform Legii nr. 143/2000 şi nici alte substanţe psihoactive.

Citeşte şi: Proprietarii de mall-uri, scrisoare deschisă către guvern. Pierderi de 750 de milioane de euro şi 90.000 de angajaţi afectaţi

Pe 2 iunie, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.