Răbunarea porcului: a ajuns la spital după ce porcul pe care voia sa îl taie l-a muşcat de mână

Un bărbat din satul Viişoara, judeţul Vaslui, a ajuns la spital după ce porcul pe care voia sa îl taie de Crăciun l-a muşcat de mână.

12 dec. 2017, 15:53
Răbunarea porcului: a ajuns la spital după ce porcul pe care voia sa îl taie l-a muşcat de mână

Un localnic, Mihãitã Romascu, a plecat dis-de-dimineatã de acasã, pentru a ajuta la tãierea porcului de Crãciun, la un prieten din sat. Aceştia s-au apucat de bãut şi s-au îmbãtat. Mihãitã a spus cã intrã el în cotetul porcului, pentru a-i pune sârmã în rât. Numai cã, porcul, într-o clipã de neatentie din partea bãrbatului, l-a prins de deget, sectionându-i degetul arãtãtor, potrivit vremeanoua.ro.

Fãrã sã-i pese de sângele care siroia, bărbatul s-a rãzbunat pe porc, înjunghiindu-l de mai multe ori. Abia spre searã, vãzând cã durerile sunt tot mai mari, a sunat la 112 si a chemat o ambulantã. Medicii de la Spitalul de Urgentã „Elena Beldiman” i-au amputat bãrbatului degetul de la mâna dreaptã.

Tãierea porcilor, conform traditiei, are loc într-o anumitã zi, la Ignat (20 decembrie), si într-un anumit moment al zilei, de obicei în zori sau dimineata. Credinta cã porcul îsi viseazã moartea în noaptea de Ignat, prinderea si înjunghierea animalului, efectuarea diferitelor semne rituale pe corpul neînsufletit, jumulirea pãrului pentru confectionarea bidinelelor, pârlirea sau jupuirea pielii pentru opinci, tãierea corpului în bucãti etc. ofereau suficiente momente pentru sãvârsirea practicilor rituale menite sã preîntâmpine stingerea „semintei” porcilor, sã asigure sãnãtatea gazdei în noul an, sã alunge spiritele rele, sã prezicã vremea pe o perioada mai îndelungatã de timp, sã fertilizeze ogoarele pentru a obtine roade bogate.

Citeşte şi Dezvăluirea revoltătoare a unui măcelar înainte de Sărbători: „Când vedem cancer în carnea de porc…”