Un bărbat înarmat s-a sinucis după ce a ucis doi soldaţi bosniaci la Sarajevo

Un bărbat înarmat care a împușcat mortal doi soldați bosniaci și a rănit un altul s-a sinucis miercuri după ce poliția i-a înconjurat casa situată la marginea capitalei Sarajevo, au anunțat autoritățile, informează Reuters.

19 nov. 2015, 04:19
Un bărbat înarmat s-a sinucis după ce a ucis doi soldaţi bosniaci la Sarajevo

Atacatorul, identificat ca Enes Omeragic, a deschis focul cu o armă automată la o casă de pariuri din apropierea barăcilor armatei în cartierul Rajlovac al capitalei, omorând doi militari bosniaci.

În timp ce a fugit de la locul faptei, el a tras de asemenea într-un autobuz circulând pe o linie de transport în comun rănind un al treilea soldat. Șoferul autobuzului și doi pasageri au fost răniți de geamurile sparte, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Sarajevo.

„Un foc tras contra unui membru al forțelor armate este un foc tras contra Bosniei-Herțegovina”, a declarat Denis Zvizdic, prim-ministrul țării balcanice, după o întâlnire de urgență a guvernului.

„Securitatea va fi ridicată la cel mai înalt nivel pentru a preveni astfel de incidente în viitor”, a indicat Zvizdic, adăugând că motivele atacatorului nu sunt cunoscute dar fac parte dintr-o investigație oficială.

După incident, poliția a înconjurat casa suspectului situată în apropiere. După ce s-a auzit o explozie, poliția a descoperit corpul atacatorului, a declarat comisarul de poliție din Sarajevo Vahid Cosic.

Vecinii lui Omeragic au afirmat că acesta devenise recent un aderent al mișcării musulmane ultraconservatoare salafite, adaugă Reuters.