Un bărbat înecat stă de PATRU ZILE pe fundul unui lac din Cluj. Au fost chemaţi scafandrii din Constanţa

Publicat: Luni, 16 Martie 2015 08:58 // Actualizat: Luni, 16 Martie 2015 09:09 // Sursa: romaniatv.net

Cadavrul bărbatului înecat în canalul de deversare din Lacul Gilău zace lipit de grătarul din faţa turbinelor de patru zile, timp în care este vegheat de o cruce şi uitat de autorităţi. Între timp, speranţa familiei stă într-o echipă de scafandri de la Constanţa.

Foto: Captură video

Bărbatul de 80 de ani, care ar fi alunecat în apă sau, potrivit unor martori, şi-ar fi luat viaţa, zace de patru zile în canalul de deversare în Lacul Gilău. Asta după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a suspendat căutările cadavrului, neavând sursele şi echipamentele adecvate căutării, potrivit City News.

"Primăria Gilău a contactat telefonic, prin intermediul reţelelor de socializare şi prin fax, Centrul de Scafandri Constanţa. Nu am primit niciun răspuns oficial, însă am fost resunat de comandorul adjunct al Centrului căruia i-am prezentat situaţia şi mi-a spus aşa: "această subunitate e în cadrul Armatei Române, iar unitatea nu execută niciun fel de intervenţie decât cu ordinul scris al Statului Major al Armatei Române". Cadavrul bărbatului s-ar afla undeva sub şoseaua care traversează localitatea Gilău. Viteza apei l-a lipit de grătarele turbinelor podului", a declarat viceprimarul Gilăului, Carol Okos.

Citeşte şi TRAGEDIE în Cluj. Un tânăr a murit în bazinul de înot al Universităţii Babeş-Bolyai

Surse apropiate ale familiei decedatului susţin că nu s-ar fi urmat calea procedurală, dar sunt rezervate în a face alte declaraţii. Acum nu le rămâne membrilor familiei decât să aştepte ca soţul şi tatăl, deopotrivă, care s-a prăpădit în canalul de deversare să poată fi scos la suprafaţă şi înmormântat.

"Am fost anunţaţi de cei de la ISU care spun că au făcut toate demersurile, dar nu au brevet de a ajunge la grilaje. Au intrat în apă, dar nu şi în canal, motiv pentru care singura soluţie este să vină echipa de scafandri militari de la Constanţa. ISU a trimis o solicitare centrului de scafandri de acolo, aceştia urmând să se deplaseze la locul tragediei exclusiv pe costurile familiei", au anunţat reprezentanţii Prefecturii Cluj.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
barbat inecat barbat inecat cluj Cluj Gilău lac gilau
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H